Ga terug
+ servings

Keto-chocolade ijs

Dit keto-chocolade-ijs is zeker een favoriet bij het hele gezin! Je kunt je favoriete keto-noten toevoegen voor een extra crunch!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 96.45 kcal

Uitrusting

  • 3 mengkommen
  • 1 cakevorm

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g erythritol
  • ¼ theelepel wijnsteenpoeder
  • 20 g donkere chocolate chips Die van callebaut zijn heerlijk
  • 250 ml kokosroom let op dat je suikerdrije gebruikt
  • 1 eetlepel vanille extract

Instructies
 

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Opzij zetten.
  • Scheid in twee verschillende kommen het eiwit van de eidooiers.
  • Klop in een kom het eiwit en voeg de wijnsteen toe.
  • Voeg de erythrol toe als het eiwit dikker wordt.
  • Klop tot er stijve witte pieken ontstaan
  • Klop in een derde kom de kokosroom op
  • Meng vanille-extract bij bij het losgeklopt eigeel
  • Smelt de chocoladeschilfers (30 seconden in de magnetron) en meng met het eiwit.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten langzaam door de slagroom. Voeg vervolgens het eigeelmengsel toe en schep het voorzichtig door elkaar (anders verliest je ijs zijn luchtigheid) met een spatel in tot een homogene substantie
  • Doe het keto-chocolade-ijs in de vorm en vries minimaal 4 uur in

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Keto-chocolade ijs
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
3.1
g
12
%
% Daily Value*
Vetten
 
6.84
g
4
%
Verzadigde vetten
 
4.43
g
20
%
Cholesterol
 
109.32
mg
36
%
Koolhydraten
 
3.37
g
13
%
Vezels
 
0.27
g
1
%
Suikers
 
1.35
g
5
%
Netto Koolhydraten
 
3.1
g
12
%
Proteïnen
 
3.89
g
3
%
Cholesterol
 
109.32
mg
36
%
Natrium
 
76.72
mg
3
%
Kalium
 
59.38
mg
2
%
Calorieën
 
96.45
kcal
5
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!