RECEPTEN

Wolkenbrood

Door

Patrick Druyts
wolkenbrood canva
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

In mijn zoektocht naar vervanger voor broodjes, kwam ik een recept tegen voor wolkenbrood, ook wel bekend als cloudbread of Oopsies. Ik paste het aan naar mijn eigen smaak, en dit is wat tevoorschijn kwam.

Het brood is extreem licht en luchtig, bijna wolkachtig. Je kunt ze als brood scheuren en ze zijn stevig genoeg om voor kleine sandwiches of als brood voor een burger te gebruiken. Zonder vruchten in, is het perfect als broodje voor bijvoorbeeld een hamburger. Met rode vruchten in is het een heerlijk tussendoortje.

Je kunt een grote batch maken en deze een paar dagen in de koelkast bewaren.

Wolkenbrood

In mijn zoektocht naar vervanger voor broodjes, kwam ik een recept tegen voor cloudbrood, ook wel bekend als Oopsies. Ik paste het aan naar mijn eigen smaak, en dit is wat tevoorschijn kwam. Zonder vruchten in, is het perfect als broodje voor bijvoorbeeld een hamburger. Met rode vruchten in is het een heerlijk tussendoortje.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang brood, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Keto
Porties 12
Calorieën 23.9 kcal

Uitrusting

  • mixer

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 g cottage cheese je kan ook gewone roomkaas zoals philadelphia gebruiken
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op150°C . Bekleed twee bakplaten met bakpapier. 
  • Klop in een grote kom de eierdooiers, kaas, bakpoeder en zout tot een glad geheel.
  • Klop in een andere kom het eiwit samen stijf tot het stijve pieken vormt. Je zou de kom ondersteboven moeten kunnen draaien zonder dat het eiwit eruit valt.
  • Spatel het eigeel-mengsel voorzichtig door het eiwit tot het homogeen gemengd is Wees voorzichtig met een zachte vouwbeweging en probeer de mixer niet te gebruiken zodat je de lucht die door het eiwit is opgenomen niet kwijt te raken. Anders storten de broden achteraf in.
  • Verdeel met een grote lepel het mengsel in 12 gelijkmatige cirkels over de voorbereide bakplaten (6 per vel). 
  • Bak ongeveer 25 minuten op het middelste rek of tot het oppervlak goudbruin wordt. 
  • Leg het brood op het rooster om af te koelen.

Tip voor zoete broodjes

  • Wanneer je enkele (diepvries) frambozen in het deeg duwt voordat je de bakplaat in de oven schuift, heb je een heerlijke zoete versie. In dat geval kan je ook in het deeg een schepje erythrol poeder toevoegen aan het eigeelmengsel.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Wolkenbrood
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
0.4
g
2
%
% Daily Value*
Vetten
 
1.4
g
1
%
Verzadigde vetten
 
0.5
g
2
%
Cholesterol
 
42.3
mg
14
%
Koolhydraten
 
0.4
g
2
%
Suikers
 
0.3
g
1
%
Netto Koolhydraten
 
0.4
g
2
%
Proteïnen
 
2.3
g
2
%
Cholesterol
 
42.3
mg
14
%
Natrium
 
84
mg
4
%
Kalium
 
23.8
mg
1
%
Calorieën
 
23.9
kcal
1
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!