Trailer The Magic Pill

Artsen, boeren, chef-koks en anderen geven hun mening over het controversiële ketogene dieet dat de potentie heeft om veelvoorkomende ziektes uit te bannen.

Deze film laat zien wat een ketogeen dieet (laag in koolhydraten en hoog in vet) kan opleveren. Of keer het om, besef wat het jarenlange geloof in vetarme voeding – en dus koolhydraatrijk – de mensheid ziek en dik gemaakt heeft. Niet alleen lichamelijk, maar vooral ook op het geestelijke vlak.

De omslag naar je-beter-voelen is al vrij snel. Zodra het lichaam in de vetverbranding komt (na een tijdje minder koolhydraten te eten) komt de energie weer terug en krijgen mensen als vanzelf weer zin om te bewegen. Dat is in deze film zo mooi te zien aan de dikke Aboriginals in Australië. Ze zijn na een paar weken anders eten, nog steeds ‘dik’ maar doordat ze een andere stofwisseling gekregen hebben, voelen ze zich zich gelijk zoveel beter. En diabeten kunnen hun medicatie afbouwen en de diabetes uiteindelijk helemaal omkeren. En dat met voeding als medicijn!
En zie wat goede voeding doet met een jong kind! Ook dat laat deze film zo goed zien.

De gehele film (1,5 uur) is te zien via Netflix en youtube