RECEPTEN

Tabouleh

Door

Patrick Druyts
Keto-Tabbouleh-Salad

Deze Keto Tabbouleh-salade is een traditioneel Libanees recept met een low carb-twist, we hebben de tarwe geruild voor bloemkool.We raden aan om onze Low Carb Tabbouleh vers te maken, restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

Keto tabouleh

Tradioneel libanees recept, aangepast aan de keto levensstijl
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 4
Calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • ½ c bloemkoolrijst rauw
  • 1 tomaat zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 lente-ui in dunne plakjes gesneden
  • 1 ½ c peterselie fijngehakt
  • c munt fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • ¼ c olijfolie
  • 1 snuifje himalayazout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  •  Goed mengen.
  • Zet opzij om de smaken 5-10 minuten te laten trekken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Keto tabouleh
Hoeveelheid per portie
Koolhydraten
 
8
g
32
%
Netto Koolhydraten
 
4
g
16
%
% Daily Value*
Vetten
 
14
g
9
%
Verzadigde vetten
 
2
g
9
%
Koolhydraten
 
8
g
32
%
Vezels
 
4
g
17
%
Suikers
 
1
g
4
%
Netto Koolhydraten
 
4
g
16
%
Proteïnen
 
2
g
2
%
Natrium
 
109
mg
5
%
Kalium
 
290
mg
8
%
Calorieën
 
155
kcal
8
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!