Deze Keto Tabbouleh-salade is een traditioneel Libanees recept met een low carb-twist, we hebben de tarwe geruild voor bloemkool.We raden aan om onze Low Carb Tabbouleh vers te maken, restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

Keto tabouleh
Tradioneel libanees recept, aangepast aan de keto levensstijl
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 4
Calorieën 155 kcal
Ingrediënten
- ½ c bloemkoolrijst rauw
- 1 tomaat zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 letnte uitjes in dunne plakjes gesneden
- 1 ½ c peterselie fijngehakt
- ⅓ c munt fijngehakt
- 2 el citroensap
- ¼ c olijfolie
- 1 snuifje zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een mengkom.
- Goed mengen.
- Zet opzij om de smaken 5-10 minuten te laten trekken.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Keto tabouleh
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
4
g
16
%
% Daily Value*
Vetten
14
g
9
%
Verzadigde vetten
2
g
9
%
Koolhydraten
8
g
32
%
Vezels
4
g
17
%
Suikers
1
g
4
%
Netto Koolhydraten
4
g
16
%
Proteïnen
2
g
2
%
Natrium
109
mg
5
%
Kalium
290
mg
8
%
Calorieën
155
kcal
8
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.