RECEPTEN

quiche van pompoen en geitenkaas

Door

Patrick Druyts
pompoenquiche
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Quiche met pompoen en geitenkaas

Wist je dat pompoen veel magnesium, kalium en zeer weinig koolhydraten, slechts 2 gr per 100 gram bevat? Dit maakt het een perfecte groente om te gebruiken in een koolhydraatarme quiche of ovenschotel. Toch hebben ze een licht zoete smaak en een structuur die vergelijkbaar is met aardappel, en in de herfstmaanden zijn ze vlot beschikbaar in de warenhuizen en markten in België.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 468.3 kcal

Uitrusting

  • Oven
  • ovenschotel of taartvorm

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 4 eieren
  • 75 ml verse room
  • 100 g baby spinazie
  • 100 g geitenkaas  indien je geen geitenkaas lust, is fetakaas ook een optie
  • 1 eetlepel grasboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuif knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Doe de pompoenblokjes in een ovenschotel (je kan natuurlijk verse pompoenen verwerken. In de herfstperiode verkopen de meeste warenhuizen voorgesneden pompoen. Dat spaart heel wat werk en tijd)
  • Besprenkel de pompoen met olijfolie en breng op smaak met zout en peper uit de molen
  • Plaats de pompoen een 20 tal minuten in de voorverwarmde oven. Zo wordt hij heerlijk zacht.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de baby spinazie. Doe de spinazie vervolgens in een kommetje, zodat je de pan verder kan gebruiken.
  • Verhit de boter in de koekenpan en bak de gesnipperde uien glazig
  • Meng in een grote mengkom de 4 eieren, verse room en de kruiden
  • Voeg de gebakken ui, spinazie en geitenkaas toe aan de pompoen
  • Giet het eier-mengsel over het geheel
  • Bak alles opnieuw geurende 25 à 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is
  • Snij in 2 porties en garneer met de pijnboompitten voor extra beet.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Quiche met pompoen en geitenkaas
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
12.2
g
49
%
% Daily Value*
Vetten
 
34.8
g
22
%
Verzadigde vetten
 
19.4
g
88
%
Cholesterol
 
402.8
mg
134
%
Koolhydraten
 
18
g
72
%
Vezels
 
5.8
g
24
%
Suikers
 
7.4
g
30
%
Netto Koolhydraten
 
12.2
g
49
%
Proteïnen
 
23.3
g
19
%
Cholesterol
 
402.8
mg
134
%
Natrium
 
337
mg
15
%
Kalium
 
561.6
mg
16
%
Calorieën
 
468.3
kcal
23
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!