RECEPTEN

Quiche met courgette, paprika, tomaat en geitenkaas

Door

Patrick Druyts
ketoquiche

keto quiche met courgette, paprika en geitenkaas

No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 723.9 kcal

Uitrusting

  • mixer

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 330 g Amandelmeel
  • 80 g boter
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel provencaalse of italiaans kruiden Je kan de samenstelling naar eiegen smaak wijzigen. Ik gebruik thijm en oregano
  • 1 snuif himalayazout
  • 1 theelepel peper ik gebruik zwarte peper uit de molen
  • 1 theelepel xanthaangom Dit is geen must, maar maakt het deeg meer elastisch

Voor de vulling

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 5 eieren
  • 200 g geraspte cheddar je kan ook een mengeling van 10 g cheddar en 100 g gruyerekaas gebruiken)
  • 100 g volle room
  • 100 g mascapone het originele recept van Marie gebruikt 200 ml "double cream". Aangezien dit in Belgie niet als dusdanig te koop is, kan je double cream vervangen door half en half mascarmone en room
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g kerstomaatjes

Instructies
 

Voor het deeg

  • smelt de boter op 400 Watt in de microwave (wanneer je de microwave te hoog zet,, kan het anders gaan spatten)
  • Meng de gesmolten boter, het amandelmeel, de eitjes en de kruiden tot een bal
  • leg de deegbal een 10 tal minuten in de koelkast zodat hij wat uithardt
  • Rolde deegbal uit tot de grootte van een taartvorm en bedek er de bodem mee. Zorg dat de randjes wat opstaan
  • Bak de bodem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C

Voor de vulling

  • Snijd de courgettes en de paprika in blokjes
  • Bak de groenden in wat olijfolie. Ze mogen best nog wat knapperig zijn.
  • klop ondertussen de eieren los met de geraspte kaas
  • Klop de slagroom stijf in en andere kom en klop er dan de mascarpone bij. Nu heb je een mengesl dat overeenkomt met "double cream". Wanneer je double cream hebt, kan je die gewoon uit de verpakking gebruiken)
  • voeg het roommengsel de ei-en-kaas mengsel
  • Doe de gestoomde groenten op de bodem.
  • stort het ei-kaas-roommengesl erover
  • Verkruimel de geitenkaas erover
  • Snijd de kerstomaatjes in kwarjes en leg deze bovenop de quiche
  • Bak het geheel 35 minuten in de voorverwarmde oven
  • Smakelijk. Tip: Je kan de quiche perfect een dag voordien klaarmaken en even opwarmen. Ideaal dus wanneer je gasten ontvangt en niet de hele tijd in de keuken wil staan. persoonlijk vond het restje dat ik de volgende dag kon meenemen naar het werk nog lekkerder.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
keto quiche met courgette, paprika en geitenkaas
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
% Daily Value*
Vetten
 
62.6
g
40
%
Verzadigde vetten
 
22.8
g
104
%
Cholesterol
 
273.8
mg
91
%
Koolhydraten
 
15.4
g
62
%
Vezels
 
6.4
g
27
%
Suikers
 
3.9
g
16
%
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
Proteïnen
 
31.5
g
25
%
Cholesterol
 
273.8
mg
91
%
Natrium
 
518.2
mg
23
%
Kalium
 
236.8
mg
7
%
Calorieën
 
723.9
kcal
36
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Picture of Patrick Druyts

Patrick Druyts

Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.