RECEPTEN

Proteïnebrood

Door

Patrick Druyts
Proteinebrood

Dit proteinebrood is gebaseerd op het “Protein Sparing Wonder Bread” van Maria Emmerich.

Het oorspronkelijke brood, is gemaakt zonder eierdooier, waardoor ik het wat te droog vind. Daarom maak ik het met toevoeging van enkele eierdooiers.  Dat maakt het brood enerzijds wat minder droog, en geeft het meer en broodconsistentie zoals we gewend zijn. 

Daarenboven zitten eierdooiers boordevol  vitamine B12 en vitamine D en mineralen als fosfor en selenium.  Ze vormen daarnaast een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink.

Ikzelf vind het brood heerlijk met cottage cheese en frambozen-chia confituur, maar het is ook ideaal om er bv croque monsieurs mee te maken.

Proteinebrood

Dit heerlijke brood is gemaakt van eieren en eiwitpoeder. Per sneetjes bevat het nul koolhydraten!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang brood, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Keto
Porties 10
Calorieën 42.7 kcal

Ingrediënten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op120°C . 
  • Vet een broodvorm in met olijfolie ( of bakspray)
  • Splits de eieren, Zorg er voor dat er geen eigeel bij het eiwit. Dat belemmert opstijven van de eiwitten
  • Hou de 3 dooiers in een kommetje apart en klop ze los
  • Doe de eiwitten in een maatbeker en vul aan met extra eiwit tot totaal van 180 ml eiwit
  • Mix de eiwitten ongeveer in 5 a 10 minuten goed stijf in een grote schaal met een handmixer of keukenmachine
  • Voeg dan de wijnsteenbakpoeder en het eiwitpoeder toe en mix nog een 2 tal minuten door tot alles homogeen gemengd is
  • Vouw de losgeklopte eierdooiers VOORZICHTIG!! onder het stijfgeklopte eiwitmengsel
  • Verdeel de eiwit-massa over de broodvorm en plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Zet de oven uit, maar doe hem het eerste kwartier niet open! je brood zou door het plotse temperatuurverschil inzakken
  • Snijd het brood in 12 sneetjes en beleg met wat je lekker vind.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Proteinebrood
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
0.2
g
1
%
% Daily Value*
Vetten
 
1.3
g
1
%
Verzadigde vetten
 
0.4
g
2
%
Cholesterol
 
49.1
mg
16
%
Koolhydraten
 
0.2
g
1
%
Vezels
 
0
g
0
%
Suikers
 
0.1
g
0
%
Netto Koolhydraten
 
0.2
g
1
%
Proteïnen
 
6.9
g
6
%
Cholesterol
 
49.1
mg
16
%
Natrium
 
61.4
mg
3
%
Kalium
 
33.3
mg
1
%
Calorieën
 
42.7
kcal
2
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!