SCIENCE

Positief effect van Ketogeen dieet op Alzheimer.

Door

Patrick Druyts
newport

In deze video bespreekt de ziekte-expert van Alzheimer, Dr. Mary T Newport, nieuw en opwindend wetenschappelijk onderzoek dat gaande is met betrekking tot het ketogene dieet. Bedankt aan Jim Abrahams van The Charlie Foundation voor het vastleggen van deze clip en vele anderen op Metabolic Health Summit 2020. Volg #ketoexpertvideos voor meer van dit soort video’s en deel het alsjeblieft!

 

Dr. Newport is afgestudeerd aan de Xavier University en de University of Cincinnati College of Medicine en is gecertificeerd in de kindergeneeskunde en neonatologie, de zorg voor zieke en premature pasgeborenen. Ze was medeoprichter van twee pasgeboren intensive care-afdelingen in Tampa Bay. Ze brengt momenteel huisbezoeken bij mensen met chronische aandoeningen.

 

In 2008 implementeerde ze een ketogene voedingsinterventie met kokos en middellange keten triglyceride-olie die haar man Steve Newport, die de ziekte van Alzheimer vroeg had, dramatisch hielp. Hij verloor zijn strijd met Alzheimer en Lewy Body dementie in 2016, en Dr. Newport zet zijn nalatenschap voort als auteur en internationale spreker op ketonen als alternatieve brandstof voor de hersenen. Haar nieuwste boek is getiteld The Complete Book of Ketones: A Practical Guide to Ketogenic Diets and Ketone Supplements.