Wie heeft er niet af een toe comfortfood nodig?
Klassieke pizza is helemaal uit den boze. Deze Pizza van (m)Ons is helemaal ketoproof: maar 8g koolhydraten per portie.

Pizza van (m)Ons
De bodem van deze pizza is gemaakt van amandelmeel, kaas en eitjes. Hierdoor kan het aantal koolhydraten drastisch worden verminderd in vergelijking met een klassieke pizzabodem. Ideaal voor een etentje onder vrienden
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 32 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Keto
Porties 4
Calorieën 540.39 kcal
Uitrusting
- keukenrobot
- bakpapier
Ingrediënten
Het deeg
- 150 g amandelmeel
- 3 eieren
- 75 g gemalen gruyère
- 1 eetlepel provencaalse kruiden
De saus
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels provencaalse kruiden
- 250 ml passata
- 30 g olijfolie
Beleg
- 2 plakjes parmaham
- 125 g mozarella bolletje
- 3 champignons
- 1 handvol rucola
Instructies
Het deeg
- Verwarm de ovenvoor op 180°C
- Doe het amandelmeel, de gruèrekaas, het zout, de kruiden en de eieren in de keukenrobot
- Kneed alles tot een homogeen bolletje
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Leg het bolletje deeg op het bakpapier, doe er een tweede vel bakpapier overheen
- Rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm
- Haal het bovenste bakpapier weg
- Bak de bodem 7 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg licthtbruin is
De saus
- Doe de olijfolie in een steelpannetje
- Fruit de knoflook en de gesnipperde ui glazig
- Voeg de passata toe
- Kruid met zout, peper en flink wat provencaalse kruiden
- Laat het geheel een 5 tal minuten inkoken.
Constructie
- Haal de gebakken bodem uit de oven
- bestrijk de bodem met de saus
- bedek met parmaham, in plakjes gesneden mozarella en champignons
- bestrooi met de overgebleven geraspte kaas
- Bak het geheel een 5 tal minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt
- Strooi een handvol rucola over de pizza alvorens op te dienen.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Pizza van (m)Ons
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
12.62
g
50
%
% Daily Value*
Vetten
42.08
g
27
%
Verzadigde vetten
11.09
g
50
%
Cholesterol
164.13
mg
55
%
Koolhydraten
18.33
g
73
%
Vezels
5.71
g
24
%
Suikers
7.28
g
29
%
Netto Koolhydraten
12.62
g
50
%
Proteïnen
25.45
g
20
%
Cholesterol
164.13
mg
55
%
Natrium
365.05
mg
16
%
Kalium
455.79
mg
13
%
Calorieën
540.39
kcal
27
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.