RECEPTEN

Pikante bloemkoolgratin

Door

Patrick Druyts
Bloemkoolgratin
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Zo romig, zo kaasachtig en gewoon zo heerlijk GEMAKKELIJK !!! Perfect gebakken tot ze goudbruin en knapperig  zijn. Een absolute publiekstrekker !  En laag in koolhydraten! 

Pikante bloemkoolgratin

ideaal keto bijgerecht op basis van bloemkool.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 316 kcal

Uitrusting

  • ovenschaal
  • stoommand

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 100 g pikante roomkaas Je kan ook roomkaas natuur nemen en die zelf naar smaak bij kruiden met bv. gemalen cayennepeper
  • zout ik gebruik liefst Himalayazout
  • peper uit de molen
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 el gehakte perterselie voor garnering

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ( in licht gezouten water, ongeveer 10 min.) of stoom deze tot ze zacht zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een kom.
  • Voeg de roomkaas toe en kruid bij met peper en zout
  • Prak het geheel tot een grove bloemkoolmoes ( niet volledig fijnmalen prakken; anders zit je in de puree 🙂
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie en schep de bloemkool hierin
  • Strooi de geraspte kaas over het geheel
  • Zet de schotel 15 à 20 minuten in de oven ( eventueel laatste 5 min de gril bij aanzetten voor een extra krokant korstje)

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Pikante bloemkoolgratin
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
% Daily Value*
Vetten
 
25
g
16
%
Verzadigde vetten
 
14
g
64
%
Koolhydraten
 
13
g
52
%
Vezels
 
4
g
17
%
Suikers
 
6
g
24
%
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
Proteïnen
 
14
g
11
%
Natrium
 
269
mg
12
%
Kalium
 
686
mg
20
%
Calorieën
 
316
kcal
16
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!