RECEPTEN

Pikante bloemkoolgratin

Door

Patrick Druyts
Bloemkoolgratin

Zo romig, zo kaasachtig en gewoon zo heerlijk GEMAKKELIJK !!! Perfect gebakken tot ze goudbruin en knapperig  zijn. Een absolute publiekstrekker !  En laag in koolhydraten! 

Pikante bloemkoolgratin

ideaal keto bijgerecht op basis van bloemkool.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 316 kcal

Uitrusting

  • ovenschaal
  • stoommand

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 100 g pikante roomkaas Je kan ook roomkaas natuur nemen en die zelf naar smaak bij kruiden met bv. gemalen cayennepeper
  • himalayazout ik gebruik liefst Himalayazout
  • peper uit de molen
  • 50 g gratinkaas
  • 1 el gehakte perterselie voor garnering

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ( in licht gezouten water, ongeveer 10 min.) of stoom deze tot ze zacht zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een kom.
  • Voeg de roomkaas toe en kruid bij met peper en zout
  • Prak het geheel tot een grove bloemkoolmoes ( niet volledig fijnmalen prakken; anders zit je in de puree 🙂
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie en schep de bloemkool hierin
  • Strooi de geraspte kaas over het geheel
  • Zet de schotel 15 à 20 minuten in de oven ( eventueel laatste 5 min de gril bij aanzetten voor een extra krokant korstje)

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Pikante bloemkoolgratin
Hoeveelheid per portie
Koolhydraten
 
13
g
52
%
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
% Daily Value*
Vetten
 
25
g
16
%
Verzadigde vetten
 
14
g
64
%
Koolhydraten
 
13
g
52
%
Vezels
 
4
g
17
%
Suikers
 
6
g
24
%
Netto Koolhydraten
 
9
g
36
%
Proteïnen
 
14
g
11
%
Natrium
 
269
mg
12
%
Kalium
 
686
mg
20
%
Calorieën
 
316
kcal
16
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!