
Keto pesto-eiermuffins
Eiermuffins zijn ongelooflijk gemakkelijk te maken en perfect voor ontbijt of tussendoortje. Het duurt allemaal maar een paar minuten om ze te maken en pesto geeft een geweldige smaakboost aan je maaltijd!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Keto
Porties 10
Calorieën 88.6 kcal
Uitrusting
Ingrediënten
- 100 g spinazie uit de diepvries Laat het water uitlekken in een vergiet
- 45 g daslookpesto Klik op de link voor het recept. Indien je kant en klaar pesto zou gebruiken, let dan op dat je een koolhydraat arme soort neemt.
- 50 g olijven
- 30 g zongedroogde tomaatjes
- 125 g geitenkaas je kan ook feta gebruiken
- 6 eieren
- 1 snuif himalayazout naar smaak
- 1 snuif zwarte peper naar smaak.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °
- Knijp het overtollige water uit de reeds uitgelekte spinazie
- snij de olijven in plakjes en hak de zongedroogde tomaten fijn.
- Breek de eieren in een kom.
- Voeg de pesto toe en breng op smaak met peper en zout. Mix tot alles goed gemengd is.
- Verdeel de spinazie, verkruimelde geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven gelijkmatig in een middelgrote siliconen muffinvorm.
- Giet het ei & pesto-mengsel erdoor en doe het in de oven.
- Bak 20 tot 25 minuten of tot ze aan de bovenkant bruin en van binnen gaar zijn.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Keto pesto-eiermuffins
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
1.7
g
7
%
% Daily Value*
Vetten
6.1
g
4
%
Verzadigde vetten
2.8
g
13
%
Cholesterol
104
mg
35
%
Koolhydraten
2.5
g
10
%
Vezels
0.8
g
3
%
Suikers
1.4
g
6
%
Netto Koolhydraten
1.7
g
7
%
Proteïnen
6.5
g
5
%
Cholesterol
104
mg
35
%
Natrium
214.9
mg
9
%
Kalium
179.2
mg
5
%
Calorieën
88.6
kcal
4
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!