Over mij nu

Pathike2
Pathike3
Pathike1

Enthousiast

Zoals Ivern Ball zo mooi verwoordde “Knowledges is power, but enthusiasm pulls the switch”. 

Wanneer ik ergens in geloof en mijn enthousiasme is aangewakkerd, dan gá ik er voor. Waar het hart van vol is…

Ik deel mijn enthousiasme graag met anderen, want met z’n allen staan we zo veel sterker in het leven. 

Doelgericht

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor de volle 200% voor.

Ik laat me niet tegenhouden door kleine oneffenheden op een parcours en ben ook niet bang voor beren op de weg.  Ik weet wat ik wil, en daar ga ik dan ook voor.!

 

Empatisch

Ik geef om mensen, van eender welk pluimage. Ik geef om jóu. Ik vind het belangrijk om benaderbaar te zijn. Als je me iets wilt vertellen, zal ik altijd luisteren en tijd voor je maken. 

Ook al ben ik het misschien niet steeds met alles iedereen eens, respect een basis waarde die ik hoog in het vaandel draag.

Deze foto’s geven een goed globaal beeld van wie ik ben, en mijn karakter. Zo zie ik mezelf, en blijkbaar ook de mensen van wie ik feedback krijg.  

Wat vooraf ging

Mijn naam is Patrick Druyts (1967). Geboren in de Kempen, maar ondertussen helemaal ingeburgerd in de studentenstad Leuven. Ik heb mijn leven lang intensief gesport: fitness, gevechtssport, joggen,…en heb ook een zwaar fysiek beroep.  Mijn doel is om andere mensen met kennis op weg te helpen hun gezondheid op het juiste spoor te krijgen. Een keto-levensstijl kan hierbij helpen!

Ik ben altijd sportief geweest en werk in een metaal-recyclagebedrijf. Best wel fysiek zwaar dus. Een actief leven was voor mij altijd een noodzakelijke uitlaatklep waardoor ik tot rust kan komen. Tot enkele jaren geleden ging dat allemaal behoorlijk goed, maar het laatste decennium begon het toch wat moeizamer te gaan.  Ik ben dan ook al 50+…

Dat is nu opnieuw anders. Een keto-levensstijl heeft me geholpen bij een positieve transformatie. 

Omdat ik er meer over wilde weten hoe het allemaal werkt, en ook anderen wil laten delen in die kennis, ben ik de opleidingen coaching en voedingsconsulent gaan volgen en heb inmiddels mijn certificaat keto voedingsconsulent op zak.

Zo leerde ik over het positief effect van ketose op slaap en concentratie maar ook op voorkomen & behandelen van onder andere Alzheimer dementie en diabetes.  De eerste twee (beter slapen en concentratie) ging ik onmiddellijk zelf ervaren ervaren, en ik voel me beter dan ooit! Aangezien Alzheimer dementie en Diabetes in mijn familie voorkomt, wekte ook dat mijn interesse, en ben ik me daarin gaan verdiepen. (zie onder de tab “aanbevolen” voor relevante literatuur en video-materiaal).

Het keto-leven ging -zoals verwacht – met vallen en opstaan.  Nu ik het gewend ben, ken ook de belangrijkste valkuilen ken die her en der op de loer liggen, en wil ik deze ervaringen graag delen.

 

Inmiddels heb ik met succes bijkomende opleidingen gevolgd, en ben ik lid van de instanties hieronder

In de persmedia

Klick voor lezen van volledige artikel

Als een van de eerste eerste ketocoaches in Belgie, werd ik uitgenodigd om over mijn  mijn expertise en missie te praten. In her artikel hiernaast in het tijdschrift “OKONO Zomert” lees je er meer over. 

Mensen op weg helpen naar een gezond en gelukkig leven dankzij een ketogene leefstijl, daarover geraak ik nooit uitverteld.

Mijn ega

Hoi, ik ben Veerle ( Skippy voor de intimi). Ik ben nooit echt een slankie geweest, maar sedert enkel jaren begon het echt uit de hand te lopen. De diagnose van Hashimoto’s werd gesteld, een auto-immuunziekte die de schildklier aantast. Ik had geen energie meer en ik vond het steeds moeilijker om een gezond gewicht te behouden. 

Diverse diëten heb ik geprobeerd, met het bekende jo-jo-en als gevolg. Hoewel ik medicatie op voorschrift gebruikte om mijn toestand onder controle te houden en ik best wel een aktief professioneel leven heb als spoedarts, kwam de kilo’s er gestaag bij. Tot ik in 2019 – noodgedwongen om gezondheidsredenen- de manier waarop ik at, volledig omgooide.  

Ik besloot om te stoppen met suiker, granen en bewerkte voedingsmiddelen, om een op ketonen gebaseerde voedselbenadering te volgen, en ging me richten op koolhydraatarme eiwitrijke voeding. Een empatische coach en eiwit supplementen zetten me op de goede weg.  De trend was gezet. 

Inmiddels verloor ik 26 kg op een goeie 5 maanden tijd. Maar wat veel belangrijker is dan het aantal kilo’s: Ik kan weer terug wandelen, en sporten en – wat als vrouw ook mooi is meegenomen – weer modieuze kleding dragen. Als arts en wetenschapsgeek weiger ik te geloven in de diverse fabels die de revue passeren op het world wide web.  Daarentegen baseer ik mijn mening op valide onderzoeken en heb ik uit de eerste hand ervaren wat het is om een koolhydraatarm dieet te volgen. 

Veerle b&W rond

Samen zijn we de Keto-Kriebels, Patje en skippy. Een prettig gestoord echtpaar, momenteel wonend in de Belgische studentenstad Leuven.Zo startten we samen deze keto-kriebels blog. Veel plezier!

keto logo