
Munt ijs
Denk je dat je geen ijs kunt eten op het Keto-dieet? Denk nog eens na! Deze Keto Mint Chip Ice Cream is de perfecte zoete traktatie bij warm weer.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 8
Calorieën 273.54 kcal
Ingrediënten
- 500 g volle room
- 100 g erythritol
- 2 theelepels vanile extract
- 1 theelepel pepermuntextract
- 1 kopje ongezoete amandelmelk
- 80 g Pure chocolade callets Die van Callebaut is geweldig
Instructies
- Klop in een middelgrote mengkom de slagroom op hoge snelheid met een mixer tot er stijve pieken ontstaan.
- Voeg de erythrol beetje bij beetje toe terwijl je de slagroom klopt.
- Klop de vanille en de pepermunt extract erdoor.
- Voeg de amandelmelk een paar eetlepels per keer toe en mix er doorheen.
- Voeg de chocoladevlokken toe.
- Giet in een met bakpapier beklede cakevorm
- Plaats minstens een uur in de diepvries om te bevriezen.
- Haal een kwartier alvorens op te dienen het ijs uit de diepvries en plaats in de koelkast om te ontdooien als je klaar bent om te serveren.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Munt ijs
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
6.19
g
25
%
% Daily Value*
Vetten
26.96
g
17
%
Verzadigde vetten
16.6
g
75
%
Cholesterol
86.22
mg
29
%
Koolhydraten
6.99
g
28
%
Vezels
0.8
g
3
%
Suikers
3.74
g
15
%
Netto Koolhydraten
6.19
g
25
%
Proteïnen
1.9
g
2
%
Cholesterol
86.22
mg
29
%
Natrium
24.91
mg
1
%
Kalium
103.58
mg
3
%
Calorieën
273.54
kcal
14
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.