RECEPTEN

lasagne van pompoen

Door

Patrick Druyts
pompoen lasagna

Lasagne van pompoen

In plaats van traditionele lasagne bladen, worden hier pompoenschijven gebruikt. Doordat pompoen weinig vocht bevat, is het - in tegenstelling tot courgette die vaak een waterig gerecht geeft - een prima vervanger voor klassieke lasagne bladen. Dit maakt het gerecht koolhydraat arm en dus prima passend in een ketogene leefstijl.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 38 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 495.7 kcal

Uitrusting

  • ovenschaal
  • Dunschiller ( best een zo breed mogelijke) of mandoline

Ingrediënten

  • 350 g pompoen lasagne bladen  Bij Albert hein verkopen ze voorgesneden pompoen lasagne bladen. Je kan natuurlijk ook aan de slag gaan met hele pompoenen en een mandoline of dunschiller.
  • 2 kleine uien
  • 600 g rundsgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden Let wel op dat je een merk gebruikt zonder toegevoegde suiker. Best is een mengeling van rosemarijn, thym en oregano.
  • 250 g ricotta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 g gratinkaas
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas
  • 400 g tomatenblokjes  je kan ook passata gebruiken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Snij de uien en de knoflook fijn
  • Verhit de olijfolie en een pan en fruit de ui en knoflook glazig
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul
  • Voeg de tomatenpuree, de italiaanse kruiden toe en en laat even meebakken
  • Voeg de tomaten blokje uit blik of de passata toe
  • Laat het geheel een 10 tal minuten pruttelen op laag vuur.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Meng ondertussen de ricotta met de parmezaanse kaas tot een homogeen mengsel.
  • Neem een ovenschotel en vet deze in met olijfolie
  • Bedek te bodem met enkele lepels van het gehaktmengsel
  • Leg hierboven enkele lasagnabladen
  • Besmeer de plakken "lasagne" met de ricotta-parmezaan-saus
  • Herhaal dit tot alles op is
  • Bestrooi de bovenste laag met de gratinkaas
  • Bak de lasagne 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd in 6 porties en dien op

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Lasagne van pompoen
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
11.9
g
48
%
% Daily Value*
Vetten
 
34.9
g
23
%
Verzadigde vetten
 
16.7
g
76
%
Cholesterol
 
116.3
mg
39
%
Koolhydraten
 
14.1
g
56
%
Vezels
 
2.2
g
9
%
Suikers
 
6.5
g
26
%
Netto Koolhydraten
 
11.9
g
48
%
Proteïnen
 
31.9
g
26
%
Cholesterol
 
116.3
mg
39
%
Natrium
 
372.7
mg
16
%
Kalium
 
813.9
mg
23
%
Calorieën
 
495.7
kcal
25
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!