RECEPTEN

Keto quiche met zalm

Door

Patrick Druyts
quiche2.jpg

Nog zo’n geweldig seizoensrecept!

Omdat ik verzot ben op dit type gerechten: snel, eenvoudig, gezond, overheerlijk, maar vooral….ᴏɴᴇɪɴᴅɪɢᴇ ᴠᴀʀɪᴀᴛɪᴇ ᴍᴏɢᴇʟɪᴊᴋʜᴇᴅᴇɴ (lees…prima om de koelkast restjes op te maken).

De quiche smaakt geweldig recht uit de oven, maar ook bij warm ☀️ weer lauw met een slaatje. Of zelfs gekoeld bij de apero 🥂 of in je lunchbox. 

Beginnen we er aan? 

Keto Quiche met zalm

Je kan de vulling naar jouw eigen smaak vervangen door jouw lievelingsgroenten en proteïne (vlees, vis, veggie)
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 385 kcal

Uitrusting

  • Oven
  • springvorm 20 cm diameter

Ingrediënten

Bodem

  • 100 g amandelmeel
  • 1 eierdooier het eiwit kan je nog bij de vulling doen
  • 40 g gezouten grasboter
  • 1 eetlepel provencaalse of italiaans kruiden  Je kan de samenstelling naar eigen smaak wijzigen. Ik gebruik tijm, oregano en lookpoeder.
  • 1 snuif Himalayazout
  • 1 theelepel Xanthaangom Dit is geen must, maar maakt het deeg meer elastisch

Voor de vulling

  • 100 g fetakaas geraspt
  • 100 g cheddar geraspte kaas
  • 100 ml volle room
  • 4 eieren
  • 1 stronk witloof
  • ½ rode paprika
  • 100 g gerookte zalm

Instructies
 

voor de bodem

  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Smelt de boter 20 seconden in de magnetron
  • Meng het amandelmeel bij de boter
  • Voeg 1 eierdooier toe
  • Meng alles tot een homogene massa; je hebt nu een kneedbaar kruimeldeeg
  • Bedek de bodem van een bakvorm met bakpapier
  • Stort het deeg in de bakvorm en druk goed aan. Zorg dat er een opstaand randje van een 3 tal cm is; zo bekom je een "bakje".
  • Bak de bodem een 10 tal minuten in de voorverwarme oven

Voor de vulling

  • Verhit de olijfolie in een pan
  • Fruit het in stukjes gesneden witlof kort in de olie
  • Draai het vuur uit
  • Voeg de in kleine blokjes gesneden paprika toe
  • Voeg de in stukjes gesneden gerookte zalm toe
  • Doe de eieren in een afzonderlijke mengkom en klop los
  • Voeg de room toe aan het losgeklopte ei
  • Voeg de geraspte fetakaas en de geraspte cheddar toe
  • Meng het ei & kaas-mengsel tot een homogene massa
  • Stort het witlof-paprika-zalm mengsel op de gebakken bodem
  • Giet dan het eier-kaas mengsel er over
  • Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven
  • Je kan de quiche heet opdienen of laten afkoelen to lauwwarm en serveren met een slaatje. ook koud smaakt de quiche heerlijk en kan als picnic worden meegenomen

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Keto Quiche met zalm
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
3.9
g
16
%
% Daily Value*
Vetten
 
33.2
g
21
%
Verzadigde vetten
 
12.9
g
59
%
Cholesterol
 
200.7
mg
67
%
Koolhydraten
 
5.9
g
24
%
Vezels
 
2
g
8
%
Suikers
 
1.9
g
8
%
Netto Koolhydraten
 
3.9
g
16
%
Proteïnen
 
17.8
g
14
%
Cholesterol
 
200.7
mg
67
%
Natrium
 
532.9
mg
23
%
Kalium
 
136.3
mg
4
%
Calorieën
 
385
kcal
19
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!