We praten vaak met onze dierbaren over keto. Het onderwerp komt natuurlijk en vrij snel in het gesprek, gezien de zotte transformatie die zowel bij mijn partner als bij mezelf merkbaar is. 
In principe willen we zeker niet de mensen rondom ons te pas en te onpas lastig vallen met onze levenskeuze, maar als ons gevraagd wordt, reageren we naar hartelust!

We beginnen dan te praten over alle goede dingen die we eten, hoe we ons voelen, de wetenschap erachter, en…

Heel vaak zijn ze super geïnteresseerd in deze nieuwe manier van leven, en stellen ze ons nog meer vragen, sommige wil het zelfs ook proberen! 

We merkten echter dat EEN vraag regelmatig opduikt: ”  Nu jullie geen brood meer eten, wat eten jullie dan eigenlijk als ontbijt?”  

We geven toe dat het niet altijd gemakkelijk is om je gewoontes van de ene op de andere dag te veranderen , dus hebben we enkele topontbijt-tips  voor je gemaakt: Ontbijt-gerechten waar wij zelf de voorkeur aan geven en die supereenvoudig en snel te maken zijn. Er is voor elk wat wils: Voor wie haast heeft in de octend, woor zoetebekken, voor de zoute monden, voor de “ik hou niet van groenten-mensen” en zelfs voor vegetariërs!

Dalgona Chia pudding

deze keto Dalgona Chia-pudding maakt dat u ook tijdens uw keto levensstijl kan genieten van dit geweldige suikervrije dessert. Door de populariteit van Dalgona Coffee wordt iedereen er meteen gek op.

Lees verder »

Keto wafels

Soms moet een mens zichzelf – en zijn dierbaren – eens extra verwennen.  En dat kan dan met deze wafels al bij het starten van de dag.  Deze keto wafels (slechts 2,2 g netto KH per wafel) zijn een makkelijke start van een verwendag.  Gewoon omdat het kan… En voor

Lees verder »

Pesto-eier muffins

Eiermuffins zijn ongelooflijk gemakkelijk te maken en perfect voor ontbijt of tussendoortje. Het duurt allemaal maar een paar minuten om ze te maken en pesto geeft een geweldige smaakboost aan je maaltijd!

Lees verder »

Chia Frambozen confituur

Dit recept is uitgewerkt met frambozen?  Je kan ook perfect andere koolhydraarme fruitsoorten gebruiken zoals blauwe bessen, braambessen, rode bessen, aardbeien,…. Eigenlijk zouden we deze confituur geenconfituur mogen noemen, want hij bevat helemaal geen suiker. Wel een prima koolhydraatarm alternatief voor wie keto leeft en graag jam op zijn/haar (keto)

Lees verder »

Normandische Crepes

 Een crêpe is een dunne en knapperige variatie van de normale pannenkoek.De koolhydraatarme crêpes zijn heerlijk, je kan je eigen chocoladesaus maken door suikervrije chocolade te smelten. (au bain-marie) Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme pannenkoeken. 

Lees verder »