RECEPTEN

Keto-kwarktaart met frambozen

Door

Patrick Druyts
kwarktaart

Op menig vraag bij deze een keto-proof versie van kwarktaart.  Voor mijn partner en mijzelf een evergreen.  het herinnert ons aan onze jeugd waar onze moeders (en meerdere moeders in de straat) hetzelfde recept deelden.  uiteraard was dat in die tijd bomvol suikers. 

Op speciale dagen, zoals een verjaardag, mag dit niet ontbreken. Daarom hieronder een aangepaste keto-versie. Een flinke punt bevat 8g koolhydraten, waarvan maar 4g netto koolhydraten. 

 

PS: Hou je niet zo van noten, dan kan je de bodem ook maken met keto kruimeldeeg.  Hoe je dat maakt vindt je in ons recept voor keto-citroen-bars

Bosvruchten-kwarktaart

Kwarktaart met bosvruchten. Low carb
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 12
Calorieën 235 kcal

Uitrusting

  • springvorm 24cm
  • mixer

Ingrediënten

Bodem

  • 200 g hazelnoten
  • 25 g gedroogde vijgen
  • 1 eetlepel cacaoboter

Vulling

  • 250 g kwark
  • 200 ml slagroom
  • 200 g erythritol
  • 9 blaadjes gelatine totaal 18g
  • 150 g bosvruchten uit de diepvries
  • 12 frambozen als decoratie

Instructies
 

Voor de bodem

  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier
  • Doe de hazelnoten, de vijgen en de kokosboter in een blender
  • Cutter alles tot een grove massa. Er mogen nog stukje inzitten, zo heft de bodem van je taart wat "beet"
  • Bedek de bodem van de taartcorm met het mengsel en druj goed aan
  • Laat de bodem een half uurtje uitharden in de koelkast. Ondertussen maak je de vulling

Voor de vulling

  • Laat de diepvries bosvruchten ontdooien en uitlekken. het sap vang je op
  • Pureer de diepvries bosvruchten tot een fine puree
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  • Klop de slagroom stijf
  • Voeg de kwark toe en klop verder
  • Voeg de erythrol toe
  • voeg de bosvruchtenpuree toe
  • meng het geheel met een kolpper of garde ( mag ook met de mixer maar pas op voor spatten)
  • verwarm het sap van de bosvruchten (voeg eventueel een scheutje water toe wanneer je weinig sap hebt in een pannetje.
  • Wanneer het sap warm is ( niet laten koken!), voeg je de uitgeknepen gelatine blaadjes toe
  • Voeg dit mengsel ( vruchtensap met gelatine opgelost) bij het kwark & room mengsel
  • Meng alles tot een zeer homogene massa. Anders krijg je klontertje in je taart, en dat willen we niet!

Finalisatie

  • Stort de vulling over de bodem, die even in opgesteven in de koelkast
  • Plaatse het geheel minstens 4u ( langer mag ook) in de koelkast
  • Smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Bosvruchten-kwarktaart
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
5
g
20
%
% Daily Value*
Vetten
 
22
g
14
%
Verzadigde vetten
 
8
g
36
%
Koolhydraten
 
8
g
32
%
Vezels
 
3
g
13
%
Suikers
 
4
g
16
%
Netto Koolhydraten
 
5
g
20
%
Proteïnen
 
4
g
3
%
Natrium
 
11
mg
0
%
Kalium
 
187
mg
5
%
Calorieën
 
235
kcal
12
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!