Wie zegt dat je geen smakelijk bananenbrood kunt hebben zonder eigenlijk bananen te gebruiken? We presenteren met trots ons verbazingwekkende recept voor een heerlijk bananenbrood zonder banaan, speciaal ontworpen voor jouw ketogene avontuur in de keuken. Deze verrassende lekkernij barst van smaak en biedt een gezonde draai aan een klassieke favoriet, terwijl het perfect in lijn blijft met je keto-lifestyle.
Met slimme en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten hebben we de romige textuur en rijke smaak van traditioneel bananenbrood weten te vangen, zonder de koolhydraten van echte bananen. Elk sappig plakje is doordrenkt met een vleugje natuurlijke zoetheid, en de toegevoegde knapperige noten zorgen voor een bevredigende textuur waar je dol op zult zijn.
Klaar om je keuken te transformeren tot een keto-bakparadijs? Laat je verrassen door dit geweldige recept en ontdek de magie van het creëren van een heerlijk bananenbrood zonder ook maar één banaan te gebruiken!
Het geheime ingrediënt? Lees verder in het recept.

Keto Bananenbrood met pecan noten
Uitrusting
- 1 mengkom
- 1 cakevorm of broodvorm. Ik gebruik een springvorm van 18 cm doormeter
Ingrediënten
de chia pasta
- 160 ml water
- 45 g chiazaadjes
De deegbasis
- 175 g amandelmeel
- 120 g bruine erythrtol
- 40 g whey poeder met banaansmaak Je kan ook whey-poeder zonder smaak gebruiken en achteraf extra bananen-extract toevoegen
- 30 g kokosmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels Banaan extract
- 1 snuif himalayazout
- 3 eieren
- 115 g grasboter
- 1/2 theelepel vanille extract
- 120 ml water
- 12 halve pecan noten dat komt overen met zo'n 20g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C
De chia basis
- Maal de droge chiazaadjes in een blender of koffiemolentje
- Meng de gemalen chiazaadjes met het water
- Laat het papje dat je krijget even opzij staan op in te dikken. Je krijgt dan een gelatineus papje
De deegbasis
- Laat de boter smelten in de magnetron
- Meng in een mengkom de droge ingrediënten: het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, eiwitpoeder, hymalayazout en bruine erythritol
- Voeg dan de eitjes, de gesmolten boter, vanille extract (desgewenst het babane extract ) en het chiazaadpapje toe.
- Meng dit alles met een garde ( of keukenrobot) tot een een homogene consistentie. Je zou een schepbare maar niet lopende consistentie moeten krijgen. Indien het geheel te droog is, voeg dan een beetje water toe ( beetje bij beetje!; je kan altijd extra toevoegen, water er terug uithalen is moeilijker...)
- Doe het deeg in een ingevette broodvorm of cakevorm en decoreer met de halve pecan noten
- Bak het brood gedurende 60 minuten tot het mooi bruin is
- Laat het brood minsten 40 minuten uur afkoelen alvorens je het uit de vorm haalt. Vers gebakken is het namelijk heel broos. 20 min na he bakken, kan je al wel de kanten lossteken met een scherp mes.
Voedingswaarde
Je kan desgewenst ook nog gehakte noten toevoegen voor meer crunch. Ook suikervrije chocolade druppels zijn heerlijk in het bananenbrood. Deze zijn niet mee geteld bij berekenen van de macro’s.