Ben jij ook zo’n fan van hummus ( houmous) als apero of als spread op je cracker? Ik wel, en ik was dan ook flink geschrokken van de hoeveelheid koolhydraten in kikkererwten, het hoofdbestanddeel van humus zoals ik die voordien kende. Maar liefst 16 g koolhydraten per 100g.
Maar wist je dat je ook heerlijke hummus kan maken van lupinebonen (ook wel lupinezaden genoemd)?

De lupine komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig komt hij vooral voor in het Middellandse Zeegebied en in Noord-Amerika. Haar subtiele nootachtige smaak is perfect voor een tajine of een salade. Bovendien is deze peulvrucht, gekookt en bereid in pekel, niet alleen eiwitrijk, maar ook volledig glutenvrij,𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙫𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙖𝙧 5,7 𝙠𝙤𝙤𝙡𝙝𝙮𝙙𝙧𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙥𝙚𝙧 100 𝙜.
En ik kan je verzekeren dat de hummus van lupinezaad even lekker is dan die van kikkererwten.

Hummus van lupinebonen
Uitrusting
Ingrediënten
- 340 g lupinebonen ik gebruik die van demeter in een bokaal
- 2 eetlepels tahin is pasta gemaakt van sesamzaad
- 2 eetlepels griekse youghyrt
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen je hebt enkel het sap nofig
- 1 eetlepel olijfolie eventueel wat meer om het romiger te maken.
Instructies
- Giet het nat van de bonen af en spoel de bonen
- Voeg alla ingrediënten toe in een blender en meng goed tot een homogene massa
- Voeg olie toe om het romiger te maken.
- Breng op smaak en kleur naar believen ( ik voegde een mespunt curcumapoeder toe waardoor de hummus een warmgele kleur krijgt).
Voedingswaarde
