RECEPTEN

Chili con carne

Door

Patrick Druyts
Chili con carne

De traditionele manier om chili con carne te maken is niet low carb of keto-vriendelijk, maar keto chili con carne wel. Normaal gesproken bevat Chili Con Carne bruine bonen, rijst en suiker.

Geen van die ingrediënten is koolhydraatarm, maar zoals je kunt zien in ons recept hierboven, maken we de onze een beetje anders, zodat het perfect is voor je Keto-dieet

Chili con carne

No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 305.2 kcal

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 500 g rundsgehakt
  • 20 g tomatenpuree
  • 3 stengels selder
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 wortels
  • 300 g hot salsa

Instructies
 

  • Pel de uien, snij ze middendoor en snipper ze in fijne stukjes.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan of een stoofpot. Gebruik een matig vuur.
  • Pel de tenen look, hak ze fijn en plet ze tot pulp. Gebruik het brede lemmet van je koksmes of grijp naar de lookpers. Doe de look bij de stovende uien.
  • Snij de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij de paprika’s in brede reepjes of hapklare stukken. Stoof ze mee met de uien en de wortelstukjes.
  • Spoel de stengels selder schoon. Snij ze in fijne stukjes. Kook gerust een beetje van het selderloof mee. Roer regelmatig in de groentemengeling. Stoof ze gedurende een paar minuten.
  • Schep de tomatenpuree bij de groenten. Roer en laat de puree heel kort meestoven. Voeg vervolgens het kaneelpoeder, de komijn en het mild (gerookt) paprikapoeder toe, en roer. Opmerking: gerookt paprikapoeder wordt vaak gebruikt in de Spaanse keuken. Het is verkrijgbaar in speciaalzaken. Vervang het eventueel door klassiek mild paprikapoeder.
  • Schep vervolgens de dipsaus voor nachos in de pan en schenk er het groentesap (bv. V8) bij.  Ook de tomatenstukjes mogen erbij.
  • Laat de pot 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Chili con carne
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
13.9
g
56
%
% Daily Value*
Vetten
 
18.6
g
12
%
Verzadigde vetten
 
7.6
g
35
%
Cholesterol
 
58.3
mg
19
%
Koolhydraten
 
17.2
g
69
%
Vezels
 
3.3
g
14
%
Suikers
 
10.3
g
41
%
Netto Koolhydraten
 
13.9
g
56
%
Proteïnen
 
17.6
g
14
%
Cholesterol
 
58.3
mg
19
%
Natrium
 
149.4
mg
6
%
Kalium
 
639.9
mg
18
%
Calorieën
 
305.2
kcal
15
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!