“Keto, da’s niks voor mij; ik eet veel te graag pasta.”, kreeg ik recent nog te horen “En die konjak is net rubber”.
Het is inderdaad zo dat “klassieke” pasta meestal gemaakt is van tarwemeel, en dan kom je al gauw aan minstens 69g koolhydraten per 100 g pasta (de normale portie voor een volwassene). Even schrikken eh!
In volkoren pasta zitten weliswaar meer vezels, zodat je aan iets minder netto KH komt, maar toch nog steeds een goeie 58g per 100g.
Die waarden zouden je binnen de kortste keren uit ketose halen.
De producenten spelen hier handig op in door keto-proof pasta op de markt te brengen. Helaas hangt daar vaak ook een prijskaartje aan dat niet iedereen zich kan veroorloven.
Zijn dat geen redenen om zelf keto-proof pasta te maken?
De pasta hieronder smaakt heerlijk met eender welke pasta saus, en bevat slechts 4 g netto KH per portie.

Home made keto pasta
Uitrusting
- bakplaat (liefst rechthoekig)
- bakpapier
Ingrediënten
- 3 eitjes
- 90 g roomkaas Ik gebruik Philadelphia
- 45 g grasboter
- 35 g amandelmeel
- 5 g curcuma poeder meer of minder naar smaak
Instructies
- Doe alle infrediënten in een blender
- Blend tot een homogeen mengel (20 tal seconden)
- Stort het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bek 6 à 8 minuten in een voorverwarmde oven (150°C)
- Snijd in linten met een pastamachine. Indien je geen pastamachine hebt, geen probleem, rol dan de "lap" deeg op tot een rol en snijd linten
- Serveer met pastasaus naar keuze