Deze traditionele Griekse salade, ook wel gekend als horiatiki, is gemaakt met tomaten, komkommer, zwarte kalamata-olijven, dun gesneden rode ui en feta. Een prima bijgerecht bij vlees of vis, zeker wanneer je bedenkt dat dit mediterrane bijgerecht slechts 15 minuten duurt om te bereiden.

Grieks slaatje
De traditionele Griekse salade, ook wel gekend als horiatiki, is gemaakt met tomaat, komkommer, kalamata-olijven, dun gesneden rode ui en feta.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 115 kcal
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 30 g zwarte olijven
- 1 tomaat
- 40 g fetakaas
- ½ rode ui
- 2 tl olijfolie
- ½ eetlepel peterselie
Instructies
- Was de komkommer en snijd in dunne schijfjes of blokjes
- Snij vervolgens de tomaat en ui fijn
- voeg de olijfolie toe en roer goed door de groenten
- snij de fetakaas in blokjes en voeg deze toe
- voeg ook de in stukjes gesneden olijven toe
- Dit bijgerecht is ideaal bij een vlees- of visgerecht.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Grieks slaatje
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
6
g
24
%
% Daily Value*
Vetten
8
g
5
%
Verzadigde vetten
3
g
14
%
Cholesterol
18
mg
6
%
Koolhydraten
8
g
32
%
Vezels
2
g
8
%
Suikers
5
g
20
%
Netto Koolhydraten
6
g
24
%
Proteïnen
4
g
3
%
Cholesterol
18
mg
6
%
Natrium
462
mg
20
%
Kalium
288
mg
8
%
Calorieën
115
kcal
6
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.