Een opwarmertje
Gelukkig is dit recept heel eenvoudig aan te passen naar een keto recept. Verwissel de suiker voor een alternatief zoetmiddel en je hebt de manier gevonden om keto-glühwein te maken.
Ik zou bij dit recept Stevia gebruiken en erythritol achterwege laten, mensen merken vaak een verkoelend gevoel, wat totaal niet past bij een lekkere, warme drank.
Ingredienten
- 3/4 kopje water
- 1/2 kopje Stevia of andere keto-vriendelijke alternatieve zoetstof
- 1 theelepel kruidnagel
- 2 kaneelstokjes
- 6 steranijs
- 1 sinaasappel in rondjes gesneden, optioneel
- 750 ml droge rode wijn of één fles
- 10 druppels vloeibare stevia
- 4 kaneelstokjes
- 4 stukjes sinaasappel
- sinaasappelschil krullen, veenbessentakjes, rozemarijn
Instructies
- Gebruik een pot die groot genoeg is om de wijn in te bewaren.
- Voeg water en zoetstof toe aan een pan op middelhoog
- vuur en roer tot het is opgelost.
- Voeg alle kruiden en sinaasappel toe, laat ongeveer vijf minuten sudderen om een gekruide siroop te maken.
- Combineer siroop en wijn op laag niveau in je kookpot.
- Laat 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Laat het mengsel niet te heet worden, omdat hierdoor verdampt de alcohol.
- Schep in (glazen) mokken om te serveren en garneer met stukjes sinaasappel, rozemarijn, sinaasappelkrullen en veenbessen.