RECEPTEN

Gluhwein

Door

ketokriebels
gluhwein breed

Een opwarmertje

Gelukkig is dit recept heel eenvoudig aan te passen naar een keto recept. Verwissel de suiker voor een alternatief zoetmiddel en je hebt de manier gevonden om keto-glühwein te maken.

 

Ik zou bij dit recept Stevia gebruiken en erythritol achterwege laten, mensen merken vaak een verkoelend gevoel, wat totaal niet past bij een lekkere, warme drank.

Ingredienten

  • 3/4 kopje water
  • 1/2 kopje Stevia of andere keto-vriendelijke alternatieve zoetstof
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 steranijs
  • 1 sinaasappel in rondjes gesneden, optioneel
  • 750 ml droge rode wijn of één fles
  • 10 druppels vloeibare stevia
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 stukjes sinaasappel
  • sinaasappelschil krullen, veenbessentakjes, rozemarijn
  • Instructies
  • Gebruik een pot die groot genoeg is om de wijn in te bewaren.
  • Voeg water en zoetstof toe aan een pan op middelhoog
  • vuur en roer tot het is opgelost.
  • Voeg alle kruiden en sinaasappel toe, laat ongeveer vijf minuten sudderen om een ​​gekruide siroop te maken.
  • Combineer siroop en wijn op laag niveau in je kookpot.
  • Laat 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Laat het mengsel niet te heet worden, omdat hierdoor verdampt de alcohol.
  • Schep in (glazen) mokken om te serveren en garneer met stukjes sinaasappel, rozemarijn, sinaasappelkrullen en veenbessen.
  •  
  •