Deze gevulde pompoentjes zijn het perfecte comfort food in de donkere herfstperiode. heerlijk met een glaasje rode wijn ! Wist je dat pompoenen maar 2g nette koolhydraten per 100 g bevatten? Het maken op zich was al een plezier.

Gevulde pompoentjes
Deze gevulde pompoentjes zijn ideale comfort food in deze koudere dagen. Ideaal voor tijdens je staycation.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 365.3 kcal
Uitrusting
- ovenschotel
- stoofpot
Ingrediënten
- 2 kleine pompoenen als je die niet vind, kan je ook 4 bolcourgettes nemen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 1 snuif himalayazout
- 1 handje verse basilicum
- 1 stengel witte selder
- 600 g rundsgehakt
- 2 tenen knoflook
- 2 handjes verse spinazieblaadjes
- 2 eieren
- 6 eetlepels amandelmeel
- 1 ui
Instructies
pompoen
- Verwarm de oven voor' op 175°C.
- Boen de pompoenen en snijd de top van de pompoenen. Dit wordt naderhand het dekseltje
- Hol de pompoen uit met een lepel. De pitten gooi je weg. de rest van het vruchtvlees hou je bij in een afzonderlijk recipient.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes voor de vulling
vulling
- Snij de selder, spinazie, basilicum en tomaat fijn .
- Meng alles met het gehakt en pers er de teentjes look onder
- Voeg de eieren en het amandel meel toe
- kruid met peper en zout
- Doe olijfolie in een braadpan
- Stoof de ajuinen glazig
- Voeg het gehakt-groentenmengsel toe en bak dit rul
- Voeg ook de pompoenblokjes toe en stoof dit mee
- Vul de pompoenen met het bereide gehakt & groenten mengeling en dek af met het dekseltje
- Schik de gevulde pompoentjes in een ovenschaal
- Besprenkel de pompoenen met wat olijfolie
- Bak het geheel een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven.
Halloween tip
- Rond halloween kan je uit de pompoenen na het uithollen nog ogen en een mond snijden.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Gevulde pompoentjes
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
13.1
g
52
%
% Daily Value*
Vetten
24.5
g
16
%
Verzadigde vetten
9.6
g
44
%
Cholesterol
124.6
mg
42
%
Koolhydraten
14.9
g
60
%
Vezels
1.8
g
8
%
Suikers
7.6
g
30
%
Netto Koolhydraten
13.1
g
52
%
Proteïnen
22.4
g
18
%
Cholesterol
124.6
mg
42
%
Natrium
142.4
mg
6
%
Kalium
940.4
mg
27
%
Calorieën
365.3
kcal
18
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.