Verwen jezelf en je dierbaren met een onweerstaanbare traktatie vol smaak en toch volledig in lijn met je ketogene voedingsreis! Onze verrukkelijke koolhydraatarme kaneelcake is een ware traktatie voor de zintuigen, met zijn warme aroma van kaneel en romige textuur die je elke hap doet verlangen naar meer.
Gemaakt met liefde en zorgvuldig geselecteerde keto-vriendelijke ingrediënten, zal deze cake moeiteloos voldoen aan je zoetekauwverlangens zonder je uit ketose te halen. Elk plakje zit boordevol voedzame vetten en minimale koolhydraten, waardoor het een ideale optie is voor degenen die genieten van een gezonde levensstijl.
Bereid je voor op een culinair avontuur in je eigen keuken terwijl je deze eenvoudige, maar verbluffende kaneelcake maakt. Het heerlijke aroma dat door je huis zweeft, zal niet alleen je smaakpapillen prikkelen, maar ook je keuken omtoveren tot een warme, uitnodigende oase van genot. Dus duik in dit heerlijke recept en ontdek de magie van koken in ketogene stijl!

Gemarmerde kaneelcake
Uitrusting
- bakpapier
- Cakevorm ik gebruik een ronde springvorm van 18cm
- mengkom
Ingrediënten
voor de cakebasis
- 3 middelgrote eieren
- 15 g kokosmeel
- 85 g amandelmeel
- 35 g roomboter
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 60 g mascarpone
- 1 theelepel vanillearoma
- 20 g kaneel-erythritol
Voor de kaneelmarmer
- 20 g kaneel-erythritol
- 1 theelepel gemalen kaneelpoeder
Instructies
Het basisbeslag voor de cake
- Verwarm de oven voor op 175°_
- Meng de droge ingrediënten: het amandelmeel, bakpoeder, kokosmeel en de kaneel-erythritol
- Smelt de boter in de magnetron
- Voed ge gesmolten boter, samen met de mascarpone, de eitjes, het vanille aroma toe aan de gemengde droge ingrediënten. Roer dit dan tot een glad en homogeen beslag
- bedek de cakevorm met bakpapier ( bij een ronde vorm hoef je enkel de bodem te bekleden.)
Maak de marmer-mengeling
- Meng in een een afzonderlijk kommetje de kaneelpoeder en de kaneel-erythritol
Stel de cake samen
- Schep 1/3 van je cakebeslag op de bodem
- Strooi de helft van de marmer mengeling over de eerste laag beslag
- Schep het tweede derde van het cakebeslag in de cakevorm
- Doe nu de rest van de marmer mengeling hierover
- Doe als laatste het resterende cakebeslag als laatste laag in de vorm
Bakken
- Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven