
Gazpacho van komkommer met munt
Een verfrissende groente die zeer weinig calorieën bevat. Komkommers zijn ook een belangrijke bron van vezels.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Keto
Porties 4
Calorieën 23 kcal
Uitrusting
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 6 muntbaadjes
- ½ handje verse koriander
- ½ handje peterselie
- 4 eetlepels verse roomkaas Type philadelphia
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen je hebt enkel het sap nodig, dus je kan ook limoensap uit een flesje gebruiken
- 1 snuifje himalaya zout
- 1 snuifje peper
- 1 eetlepel olijfolie je kan desgewenst ook MCT olie gebruiken
Instructies
- Snijd de komkommer in stukken van 7 à 8 cm
- Hol de komkommer uit, maar laat de bodem heel (zodat je de vorm van een kopje krijgt
- Doe het vruchtvlees van de komkommer met de muntblaadjes, de peterselie, de koriander, de look, de roomkaas en het limoensap in de blender.
- Blend alles tot een homogene substantie
- Kruid naar smaak bij met peper en zout
- Giet de gaspacho in de komkommer-kommetjes en plaats minstens een uur in de koelkast
- Serveer gedecoreerd met een blaadje munt of basilicum.
- Smakelijk!
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Gazpacho van komkommer met munt
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
3
g
12
%
% Daily Value*
Vetten
0.8
g
1
%
Verzadigde vetten
0.2
g
1
%
Cholesterol
1.1
mg
0
%
Koolhydraten
4.3
g
17
%
Vezels
1.3
g
5
%
Suikers
1.7
g
7
%
Netto Koolhydraten
3
g
12
%
Proteïnen
0.8
g
1
%
Cholesterol
1.1
mg
0
%
Natrium
5.3
mg
0
%
Kalium
139.3
mg
4
%
Calorieën
23
kcal
1
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.