RECEPTEN

Frambozen Bounty repen

Door

Patrick Druyts
7815484c-de26-4677-bf18-b1d7c260ceed
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Frambozen - Bounty repen

Deze zijn als een heerlijke kruising tussen de originele bounty-reep en frambozen-ruffle. Ik kan bevestigen dat deze zelf BETER zijn dan de beiden! Deze repen hoef je niet te bakken, zijn glutenvrij en zijn een van de gemakkelijkste smaakvolle traktaties die je kunt maken.​ En ze zijn bovendien ook nog eens vegan.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 9 stuks
Calorieën 72 kcal

Uitrusting

  • Siliconen vormpjes (bv voor ijsblokjes)

Ingrediënten

Voor de vulling

Voor de coating

  • 100 g Okono chocolade melk Indien je meer van pure chocolade houdt, kan je ook de pure chocolade met chocolade nibs gebruiken.

Instructies
 

De vulling

  • Doe het kokosrapsel, de grvriesdriigde framboosjes in de blender
  • Pulseer gedurende een 10 tal seconden
  • Voeg de de kokosboter, de erythritol en kokosmelk toe
  • Pulseer tot een homogeen mengsel
  • Kneed dan de verkregen "pasta" met je handen nog even goed door elkaar
  • Doe de pasta in siliconen vormpjes
  • Plaats minstens een uur in de diepvries

De chocolade

  • Smelt tweederde van de chocolade boven heet water "au bain marie". 
  • Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en roer het resterende derde deel van de chocolade erdoor.  Dit proces wordt "seeding" genoemd
  • Het is belangrijk om geen directe hitte op chocolade toe te passen, aangezien daardoor de chocolade verbranden. Zorg er ook voor dat u koste wat het kost GEEN n water in de kom spettert, omdat hierdoor de chocolade zal klonteren!
  • Breng de gesmolten chocolade over in een hoge pot (hierdoor kun je de repen onderdompelen en coaten).

Coaten

  • Haal de bevroren kokosvulling uit de diepvries en ontvorm.
  • Steek een tandenstoker in elke reep en dompel ze in de chocolade
  • Leg de gecoate repen op een vel bakpapier om te drogen en laat uitharden in de koelkast. 
  • Eenmaal uitgehard, kun je ze een tweede keer in de chocolade dopen voor een tweede laagje. 
  • Bestrooi tenslotte met wat verkruimelde gevriesdroogde framboosjes
  • Laat minstens een half uur uitharden in de koelkast
  • Smakelijk !

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Frambozen - Bounty repen
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
1.2
g
5
%
% Daily Value*
Vetten
 
6.4
g
4
%
Verzadigde vetten
 
4.7
g
21
%
Koolhydraten
 
3
g
12
%
Vezels
 
1.8
g
8
%
Suikers
 
0.9
g
4
%
Netto Koolhydraten
 
1.2
g
5
%
Proteïnen
 
0.6
g
0
%
Natrium
 
12.7
mg
1
%
Kalium
 
39.6
mg
1
%
Calorieën
 
72
kcal
4
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!