De fathead-pizza is glutenvrij, koolhydraatarm en heeft als ingrediënten mozzarella, roomkaas, ei en kokos- of amandelmeel.
De fathead pizzabodem is overgewaaid uit Amerika, en is mega populair omdat het zo makkelijk te maken is.
Ook kan je de bodem makkelijk invriezen dus je legt snel een voorraadje aan.
En wat zeker niet onbelangrijk is, de textuur is echt die van een traditionele Italiaanse pizzabodem. Knapperig en stevig zodat je deze pizza gewoon met je handen kan eten. Voor 200% pizza plezier!

Fathead Pizza
Het speciale is de bodem, bij deze pizza. Hiervoor gebruik je mozzarella, amandelmeel, ei en roomkaas. Met deze 4 Ingrediënten maak je een heerlijke pizza die je kunt eten bij een koolhydraatarm dieet. Een halve fathead pizza bevat slechts 5.5 gr koolhydraten. Dit is 85% minder koolhydraten dan een halve pizza margherita!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 798.5 kcal
Uitrusting
- microgolfbestendige kom
- deegroller
Ingrediënten
Voor het deeg
- 30 gr roomkaas volvette
- 175 gr mozzarella geraspt ( kant en klaar)
- 85 gr amandelmeel
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 groot ei
Voor de topping
- basilicum blaadjes een paar blaadjes
- toppings naar keuze ( niet meegerekend in de macro's)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de geraspte mozzarella en de roomkaas in een magnetron bestendige kom.
- Zet de mozzarella en roomkaas in de microgolf en laat smelten (30 sec). Haal de kom uit de microgolf, meng met een spatel en zet nogmaals 30 seconden in de microgolf, tot de kaas gesmolten en gemengd is.
- Doe dan het amandelmeel, knoflookpoeder, zout en peper er bij en meng goed. Wanneer het deeg te stevig is kan je het nogmaals 30 seconden bij opwarmen.
- Voeg het ei toe en kneed (minimaal 1 minuut) het deeg met de handen. (Ja, dit is een plakkerige bedoening...; het gaat wat vlotter indien je je handen in oliet met olijfolie)
- Rol het deeg uit door het tussen twee vellen bakpapier te leggen en met een deegroller tot de gewenste vorm en dikte te brengen. Verwijder het bovenste vel bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Plaats het vel bakpapier met het deeg op, op een bakplaat en bak de pizzabodem 8 minuten in de oven.
- Haal de pizzabodem uit de oven.
- Breng op smaak met tomatensaus, kaas en je favoriete - koolhydraat arme uiteraard - toppings.
- Ik heb er zelf wat ui, ham en champignons op gelegd. Plaats de pizza dan nogmaals 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Fathead Pizza
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
8.2
g
33
%
% Daily Value*
Vetten
64.3
g
41
%
Verzadigde vetten
29.9
g
136
%
Cholesterol
175
mg
58
%
Koolhydraten
11.4
g
46
%
Vezels
3.2
g
13
%
Suikers
3.8
g
15
%
Netto Koolhydraten
8.2
g
33
%
Proteïnen
47.1
g
38
%
Cholesterol
175
mg
58
%
Natrium
1195
mg
52
%
Kalium
175.8
mg
5
%
Calorieën
798.5
kcal
40
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.