RECEPTEN

Fat-shake Cheesecake

Door

Patrick Druyts
Fat-shake Cheesecake
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Fat-shake cheesecake…

Het lijkt wel een rijmpje.

In ieder geval word ik er instant vrolijk van. Het “secret” ingrediënt is de Fat-shake van ketobalans. 

Het werd een heerlijk romige cheesecake met échte banaan smaak. (vaak vind ik producten met banaansmaak duf smaken, deze fat-shake smaakt …wel…naar verse niet overrijpe banaan zonder chemische bijsmaak).

De fat-shake bestaat grotendeels uit MCT ( Medium Chain Triglyceriden) , wat de Engelse benaming is voor middellange vetzuurketens

Vanwege hun kortere lengte, vergeleken met lange vetzuurketens, worden MCT’s makkelijker verteerd door het lichaam.

Daarnaast bevatten  MCT’s ook 10% minder calorieën dan lange vetzuurketens. 

De voordelen van MCT

Fat-shake Cheesecake

Cheesecake met extra MCT
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 40 min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 12
Calorieën 276.4 kcal

Uitrusting

  • springvorm 20cm
  • mixer

Ingrediënten

Bodem

  • 100 g amandelmeel
  • 30 g erythritol
  • 1 eierdooier
  • 40 g gezouten grasboter
  • 1 theelepel vanille extract

Vulling

  • 250 g kwark
  • 250 ml volle room
  • 3 schepjes Fat-shake poeder 3 schepjes van 30 g
  • 8 blaadjes gelatine totaal 18g
  • 1 theelepel Matchapoeder
  • 10 cl water
  • 1 limoen als decoratie
  • 1 limoen enkel het sap

Instructies
 

Voor de bodem

  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • smelt de boter 20 seconden in de magnetron
  • meng het amandelmeel en de erythritol
  • voeg 1 eierdooier toe
  • voeg het vanille-extract toe
  • Meng alles tot een homogene massa
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier
  • Stort het deeg in de bakvorm en druk goed aan
  • Bak de bodem een 10 tal minuten in een voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen

Voor de vulling

  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  • Klop de slagroom stijf
  • Voeg de kwark toe en klop verder
  • Voeg het fat-shake poeder toe
  • Voeg het sap van de limoen toe
  • meng het geheel met een klopper of garde ( mag ook met de mixer maar pas op voor spatten)
  • verwarm het water in een steelpannetje ( niet koken!)
  • Los het matcha-poeder op in het hete water, en klop met een garde zodat je geen klontertjes meer hebt
  • Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe aan te matcha thee
  • Voeg dit mengsel ( matcha-thee met gelatine opgelost) bij het kwark & room mengsel
  • Meng alles tot een zeer homogene massa. Anders krijg je klontertjes in je taart, en dat willen we niet!

Finalisatie

  • snij de limoen in lengte door en daarna in dunne reepjes
  • Breng tegen de binnenkant van de springvorm een reep bakpapier aan
  • plaats hiertegen de dun gesneden limoen
  • Stort de vulling voorzichtig over de bodem
  • Let wel op dat de dun gesneden limoenreepjes blijven rechtstaan
  • Plaats het geheel minstens 4u ( langer mag ook) in de koelkast
  • Smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Fat-shake Cheesecake
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
1.2
g
5
%
% Daily Value*
Vetten
 
26.4
g
17
%
Verzadigde vetten
 
14.1
g
64
%
Cholesterol
 
67.7
mg
23
%
Koolhydraten
 
5.1
g
20
%
Vezels
 
3.9
g
16
%
Suikers
 
1.5
g
6
%
Netto Koolhydraten
 
1.2
g
5
%
Proteïnen
 
4.5
g
4
%
Cholesterol
 
67.7
mg
23
%
Natrium
 
108.6
mg
5
%
Kalium
 
72.5
mg
2
%
Calorieën
 
276.4
kcal
14
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!