Fat-shake cheesecake…
Het lijkt wel een rijmpje.
In ieder geval word ik er instant vrolijk van. Het “secret” ingrediënt is de Fat-shake van ketobalans.
Het werd een heerlijk romige cheesecake met échte banaan smaak. (vaak vind ik producten met banaansmaak duf smaken, deze fat-shake smaakt …wel…naar verse niet overrijpe banaan zonder chemische bijsmaak).
De fat-shake bestaat grotendeels uit MCT ( Medium Chain Triglyceriden) , wat de Engelse benaming is voor middellange vetzuurketens.
Vanwege hun kortere lengte, vergeleken met lange vetzuurketens, worden MCT’s makkelijker verteerd door het lichaam.
Daarnaast bevatten MCT’s ook 10% minder calorieën dan lange vetzuurketens.
De voordelen van MCT
- Stimuleren gewichtsverlies
- Directe bron van energie die beschikbaar is als brandstof voor de hersenen
- Kan helpen bij het verminderen van lactaatvorming bij atleten
- Bevat vetzuren met een antibacteriële werking.
- Kan helpen om symptomen van epilepsie, alzheimer en autisme te reguleren
- Kan de kans op hart- en vaatziekten verminderen
- Kan helpen om bloedsuikerspiegel stabiel te houden en diabetes te controleren

Fat-shake Cheesecake
Cheesecake met extra MCT
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Rusttijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 40 minuten min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 12
Calorieën 276.4 kcal
Uitrusting
- springvorm 20cm
- mixer
Ingrediënten
Bodem
- 100 g amandelmeel
- 30 g erythritol
- 1 eierdooier
- 40 g gezouten grasboter
- 1 theelepel vanille extract
Vulling
- 250 g kwark
- 250 ml volle room
- 3 schepjes Fat-shake poeder 3 schepjes van 30 g
- 8 blaadjes gelatine totaal 18g
- 1 theelepel Matchapoeder
- 10 cl water
- 1 limoen als decoratie
- 1 limoen enkel het sap
Instructies
Voor de bodem
- Verwarm de oven voor op 160°C
- smelt de boter 20 seconden in de magnetron
- meng het amandelmeel en de erythritol
- voeg 1 eierdooier toe
- voeg het vanille-extract toe
- Meng alles tot een homogene massa
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier
- Stort het deeg in de bakvorm en druk goed aan
- Bak de bodem een 10 tal minuten in een voorverwarmde oven en laat na het bakken afkoelen
Voor de vulling
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
- Klop de slagroom stijf
- Voeg de kwark toe en klop verder
- Voeg het fat-shake poeder toe
- Voeg het sap van de limoen toe
- meng het geheel met een klopper of garde ( mag ook met de mixer maar pas op voor spatten)
- verwarm het water in een steelpannetje ( niet koken!)
- Los het matcha-poeder op in het hete water, en klop met een garde zodat je geen klontertjes meer hebt
- Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe aan te matcha thee
- Voeg dit mengsel ( matcha-thee met gelatine opgelost) bij het kwark & room mengsel
- Meng alles tot een zeer homogene massa. Anders krijg je klontertjes in je taart, en dat willen we niet!
Finalisatie
- snij de limoen in lengte door en daarna in dunne reepjes
- Breng tegen de binnenkant van de springvorm een reep bakpapier aan
- plaats hiertegen de dun gesneden limoen
- Stort de vulling voorzichtig over de bodem
- Let wel op dat de dun gesneden limoenreepjes blijven rechtstaan
- Plaats het geheel minstens 4u ( langer mag ook) in de koelkast
- Smakelijk!
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Fat-shake Cheesecake
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
1.2
g
5
%
% Daily Value*
Vetten
26.4
g
17
%
Verzadigde vetten
14.1
g
64
%
Cholesterol
67.7
mg
23
%
Koolhydraten
5.1
g
20
%
Vezels
3.9
g
16
%
Suikers
1.5
g
6
%
Netto Koolhydraten
1.2
g
5
%
Proteïnen
4.5
g
4
%
Cholesterol
67.7
mg
23
%
Natrium
108.6
mg
5
%
Kalium
72.5
mg
2
%
Calorieën
276.4
kcal
14
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!


Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.