Je kan de bereiding van dit heerlijke recept ook bekijken als video

Dubbelgebakken Butternut
Probeer ABSOLUUT dis super makkelijke recept uit met die "butternut" flespompoen die in je op eender welk moment van het jaar in de winkel kan vinden
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 4
Calorieën 201.9 kcal
Ingrediënten
- 1 flespompoen medium maat ( ook wel butternut genoemd)
- 120 g griekse yoghurt
- 90 g parmezaankaas geraspt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snuif himalayazout
- 1 snuif zwarte peper uit de molen; naar smaak
Instructies
- Verwarm je oven voor op 220 °C-
- Halveer de pompoen en leg de pompoenhelften met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal
- Verwijder de pitjes met een lepel
- Besprenkel de pompoen met olie en bestrooi met zeezout en peper
- Bak je pompoen 35-45 minuten of tot hij gaar is.
- Haal je pompoen uit de oven en laat hem iets afkoelen, totdat je hem veilig (lees: zonder je te verbranden) kunt hanteren.
- Schep met een lepel voorzichtig het meeste van het vruchtvlees uit de pompoen in een grote kom en laat ongeveer 1 cm rand aan de schil. !! Doe dit voorzichtig zodat de buitenste schil niet breekt.
- Voeg de Griekse yoghurt en ⅔ an de parmezaankaas (dus 60g), himalayazout en peper toe aan de geroosterde pompoen in de kom.
- Prak de pompoen met een vork en meng alles goed. Zo bekom je een egale romige textuur.-
- Schep dit pompoenmengsel terug in de "schelpen" en bestrooi de bovenkant met de resterende parmezaan kaas.
- Zet je gerecht terug in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuutjes tot de bovenkant mooi goudbruin is.
- Eventueel nog enkele minuutjes onder de gril. en voilà...Smakelijk !
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Dubbelgebakken Butternut
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
20.3
g
81
%
% Daily Value*
Vetten
7
g
5
%
Verzadigde vetten
4
g
18
%
Cholesterol
21.3
mg
7
%
Koolhydraten
24.1
g
96
%
Vezels
3.8
g
16
%
Suikers
5.3
g
21
%
Netto Koolhydraten
20.3
g
81
%
Proteïnen
13.6
g
11
%
Cholesterol
21.3
mg
7
%
Natrium
459.3
mg
20
%
Kalium
733.8
mg
21
%
Calorieën
201.9
kcal
10
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.