Deze Courgette Recepten zijn zo lekker dat je je niet eens realiseert dat er groenten in verborgen zitten. Wanneer je  een aantal gezonde veranderingen in je dieet wilt aanbrengen, is het toevoegen van courgette een snelle manier om te beginnen.

Courgette is eigenlijk een zomerpompoen en heeft een vergelijkbare smaak als gele pompoen. Courgette is echter het hele jaar door verkrijgbaar. 

Ze heeft een milde smaak met een vleugje zoetheid. De meeste mensen genieten er het meest  van als ze gaar zijn, niet rauw, dus hebben we enkele van onze favoriete manieren om ze te koken op een rijtje gezet.

 

Citroen-courgette brood

  • – Lemon Tree Dwelling – 

Citroen Courgette Brood  van Lemon Tree Dwelling. Brood is echt een geweldige manier om groenten in voedsel voor je kinderen te smokkelen.

 

Knapperige courgette poffertjes

  • – Kitchen fun with my 3 sons – 

Knapperige courgette poffertjes  van “Kitchen Fun With My 3 Sons”. Dit is een eenvoudig, koolhydraatarm bijgerecht dat geweldig past bij gegrilde kip of zalm.

Kip-courgette-poppers

  • – Thedizzy cook – 

Kip-courgette poppers van The Dizzy Cook. De zelfgemaakte koriander saus maakt dit gerecht echt geweldig.

Courgettelasagne

  • – Savory tooth – 

Courgette lasagne van Savory tooth . Een nieuwe manier om lasagne te maken zonder de noedels. Geweldig als je die koolhydraten probeert te bekijken!

Blauw bessen courgette brood

  • – Avery Cooks – 

Blauwe bessen courgette brood van Averie Cooks. Hier is nog een lekker broodrecept dat perfect is voor ontbijt of een zoete traktatie.

Gebakken parmezaanse courgette frietjes

  • – Savorynothings – 

Gebakken parmeszaanse courgette frietjes  van Savory Nothings. Hier is nog een geweldig bijgerecht voor grillen in de zomer.