Wanneer je een beginner bent in de wereld van Keto, of de Keto Lifestyle al een tijdje volgt, ben je altijd op inspiratie voor koken of informatie om je kennis te vergroten. In deze sectie heb ik een lijst met leesmateriaal opgesteld die ik je vanharte kan aanbevelen.

De onderstaande links geven papieren versies weer. Indien je echter een kindle, een KOBO, of een andere e-reader hebt, neem dan eens een kijkje in mijn aanbevolen keto e-boeken.

Hieronder een greep uit de stapel kookboeken waar ik quasi dagelijks in blader.  Ze bevatten naast gedegen info een waaier aan koolhydraatarme- en proteine rijke recepten. 

ketokuur

Ketokuur

In Ketokuur geeft Pascale Naessens haar visie op het ketogeen dieet:

Wat is het precies?
Voor wie is het geschikt?
Waarin verschilt het van haar manier van eten die gematigd koolhydraatarm is?

Lees verder »
complete keto dieet

Het complete Keto-dieet kookboek

Breng je vetverbranding in een hogere versnelling door koolhydraten te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Doordat je lichaam de suikers uit de koolhydraten niet meer kan gebruiken als voornaamste energiebron, zal het een beroep doen op vetten voor zijn energie, waardoor de kilo’s in een mum van tijd verdwijnen!

Lees verder »
Snowdom

Koolhydraat-arm koken

Lekkere recepten en praktische adviezen om over te schakelen naar een low-carb-levensstijl.

Elke dag koolhydraat-arm eten?
Het was nog nooit zo eenvoudig!

Een low-carb-levenswijze: wat houdt het in, waarom is het gezond en welke voedingsmiddelen mag je dan nog allemaal eten?

Lees verder »
natuurlijke proteine dieet

Het natuurlijke proteïnedieet

Lijkt “geen honger hebben’ tijdens een dieet een echte utopie? Wel, met dit boek belooft auteur Saartje Roelens u niet enkel gewichtsverlies, maar ook dé manier om een dieet écht vol te houden. Het natuurlijke proteïnedieet stapt af van shakes en poedertjes en serveert gezonde gerechten die ook lekker zijn! In het klassieke dieet gaan we simpelweg
minder eten van alles.

Lees verder »
keto in 5

Keto in 5

Miljoenen mensen zweren bij een ‘low carb, high fat’-levensstijl. Hoe werkt het ketodieet? Bij het ketodieet eet je veel vetten en weinig koolhydraten. Als het lichaam weinig koolhydraten binnenkrijgt, spreekt het vetten aan voor energie en schakelt het dus sneller over op vetverbranding. Het dieet is vernoemd naar het proces dat ketose wordt genoemd, het afbreken van vetten tot zogenaamde ketonen. Het werkt heel goed bij mensen die af willen vallen en beter in hun vel willen zitten. Klinkt ingewikkeld?

Lees verder »
minibijbel

Minibijbel Koolhydraat arme gerechten

Meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven.

De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden.

U vindt in één oogopslag het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten.

Lees verder »
Julie 15 minuten

Keto in 15 minuten

De opvolger van bestsellers Het Keto Plan en Go Keto
70 heerlijke gluten-, granen-, suiker- en lactosevrije recepten
Ook geschikt voor diabetici en voor wie een proteïnedieet volgt

Lees verder »
faerber

Het ultieme low carb bakboek

Lekkere recepten en praktische adviezen om over te schakelen naar een low-carb-levensstijl.

Elke dag koolhydraat-arm eten?
Het was nog nooit zo eenvoudig!

Een low-carb-levenswijze: wat houdt het in, waarom is het gezond en welke voedingsmiddelen mag je dan nog allemaal eten?

Die vragen en nog veel meer worden op eenvoudige wijze beantwoord in dit
boek.

Lees verder »

Als je op zoek bent naar een grotere selectie recepten, dan is dit mijn favoriete serie koolhydraatarme receptenboeken van Tasteaholics.  Ze zijnin het engels maar ik raad ze iedereen aan, maar vooral als je nieuw bent in koolhydraatarm en ketogeen koken. Elk boek bevat 30 recepten die SLECHTS 5 INGREDIËNTEN gebruiken , tot 5G NETTO CARBS bevatten en je kunt ze maken in 5 EENVOUDIGE STAPPEN . Deze boeken maken het zo gemakkelijk om nieuwe recepten uit te proberen zonder ingewikkeld te zijn. Het zijn mijn soort recepten !!