RECEPTEN

Bloemkoolpizza

Door

Patrick Druyts
2
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Bloemkoolpizzakorst is een heerlijk glutenvrij, koolhydraatarm en keto- pizzarecept. Het is een eenvoudige mix van bloemkool, eieren, kaas en een paar kruiden die is afgeplat en gebakken tot een gouden korst. Je kan deze bodem ook makkelijk invriezen voor later of  onmiddellijk afwerken met verse ingrediënten voor een gezond dinerrecept.

Bloemkool Pizza

Bloemkoolpizza is misschien wel de hype van het moment. Smaakt het dan nog wel naar pizza? Het antwoord is zeker een ja! Door onderstaand recept zorg je ervoor dat de bloemkoolbodem toch krokant wordt. En door het bloemkooldeeg naar eigen keus te kruiden, krijgt de bodem alles behalve een bloemkoolachtige smaak. Probeer het!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 2
Calorieën 249.6 kcal

Uitrusting

  • microgolfbestendige schaal

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ei groot
  • 120 gr mozzarella geraspt
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • pepertjes rode
  • basilicum verse

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet alvast een bakplaat met een vel bakpapier apart.
  • Doe de bloemkool in een keukenmachine totdat het fijn gemalen is. Zorg ervoor dat je ongeveer 300 tot 400 gram aan fijngemalen (ter grootte van rijstkorrels) bloemkool hebt.
  • Doe de fijngemalen bloemkool in een microgolfbestendige schaal. Doe er vershoudfolie over en prik hier wat gaatjes in.
  • Zet de bloemkool voor 4 minuten in de microgolf tot hij zacht is geworden. Laat afkoelen.
  • Doe de bloemkool in een schone theedoek. Knijp nu in de bloemkool tot alle vocht eruit is.
  • Doe de uitgelekte bloemkool nu in een grote kom en voeg de parmezaanse kaas, de eieren, de mozzarella en de italiaanse kruiden eraan toe.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Plaats het mengsel op de bakplaat aan en verspreid dit in de vorm van bv. een rechthoek.
  • Besmeer de bloemkool met wat olie.
  • Bak de bodem in 12 tot 15 minuten totdat de bodem goudbruin van kleur is.
  • Verdeel de tomatensaus (zelf gemaakt), kaas en cherrytomaatjes over de bodem. Andere toppings kan je naar hartenlust combineren ( bv parmaham, champignons, ... Gebruik uiteraard wel enkel koolhydraat arme toppings)
    Doe weer in de oven en bak de pizza 3 tot 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  • optie: Breng wat verse basilicum en rode peper aan naar smaak.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Bloemkool Pizza
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
5.7
g
23
%
% Daily Value*
Vetten
 
16.1
g
10
%
Verzadigde vetten
 
8.8
g
40
%
Cholesterol
 
129.7
mg
43
%
Koolhydraten
 
8.6
g
34
%
Vezels
 
2.9
g
12
%
Suikers
 
3.5
g
14
%
Netto Koolhydraten
 
5.7
g
23
%
Proteïnen
 
19
g
15
%
Cholesterol
 
129.7
mg
43
%
Natrium
 
458.2
mg
20
%
Kalium
 
506.4
mg
14
%
Calorieën
 
249.6
kcal
12
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!