RECEPTEN

Avocadofrietjes

Door

Patrick Druyts
avocado frietjes
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Deze oven-gebakken of airfryer versie is een pak gezonder dan de gefrituurde versie. Het buitenbeslag is  lekker knapperig, en maakt het plaats voor een romige avocadovulling zodra je erin bijt.

Avocado frietjes

Deze knapperige avocadofrietjes zijn omhuld met een koolhydraatarme keto-vriendelijke paneermeel. Ze kunnen worden gebakken in de oven of in een airfryer. Ze vormen een geweldig bijgerecht of tussendoortje!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 366.8 kcal

Uitrusting

  • hetelucht oven
  • airfryer

Ingrediënten

  • 3 avocado's stevige rijpe avocado's
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels cayennepeper
  • 150 g amandelmeel
  • 90 g geraspte parmezaan
  • 1 citroen

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snijd avocado in dikke partjes / plakjes. Ik verdeel een avocado in 12 partjes
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C. U kan de frietjes ook maken in een hete lucht oven. In dat geval, verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  • om een ​​deel van de bitterheid te verminderen die ontstaat als de avocado gaar is, besprenkel ik de avocado's met citroensap. Indien de bitterheid je niet stoort, kan je deze stap overslaan.

Coating

  • Kluts in een kommetje het ei los
  • Meng in een andere kom het amandelmeel de geraspte parmezaan en de cayennepeper tot een homogeen korrelig mengsel.
  • Dip een avocadoplak in het losgekopte ei. 
    Nadat het avocadoschijfje volledig is bedekt, schudt u het een paar keer, zorg ervoor dat u overtollige eierresten weer in de eierkom schudt voordat u het aan de paneermeel toevoegt. De reden om dit te doen is dat u niet wilt dat de eierresten in het "paneermeel" terechtkomen. Door het vocht zou dit anders gaan klonteren en blijven ze niet meer plakken.
  • Herhaal met de resterende plakjes avocado.  Veeg je je hand af die de avocado vasthield, zodat je hand ook telkens droog is voordat je het "paneermeel" aanraakt.

Bakken

  • Leg de gecoate avocadopartjes in de airfryer. Leg ze zo dat ze elkaar niet raken.
  • Bak ongeveer 10 minuten of tot de coating donker goudbruin en knapperig is.
  • Sprenkel indien gewenst vers citroensap op de frietjes. Serveer direct krokant. Ik serveerde de mijne met pittige mayonaise die ik maakte door mayonaise te mengen met hete saus. Ik heb ook gegarneerd met wat verse koriander.

OPMERKING

  • De voedingsinformatie hieronder gaat ervan uit dat het hele ei en "paneermeel" wordt opgebruikt, maar in werkelijkheid blijft er wat over, dus het aantal koolhydraten is iets minder.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Avocado frietjes
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
2.3
g
9
%
% Daily Value*
Vetten
 
32.4
g
21
%
Verzadigde vetten
 
5.4
g
25
%
Cholesterol
 
39.1
mg
13
%
Koolhydraten
 
12.3
g
49
%
Vezels
 
10
g
42
%
Suikers
 
2.5
g
10
%
Netto Koolhydraten
 
2.3
g
9
%
Proteïnen
 
11.8
g
9
%
Cholesterol
 
39.1
mg
13
%
Natrium
 
112
mg
5
%
Kalium
 
540.5
mg
15
%
Calorieën
 
366.8
kcal
18
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!