RECEPTEN

Avocado soep

Door

Patrick Druyts
avocado soep

Avocado soep

Deze avocado soep met kokosmelk is heerlijk romig en tevens verfrissend. Prima voor een warme zomerse dag.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Soep
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 397.7 kcal

Uitrusting

Ingrediënten

  • 400 g avocados dit komt overen met 2 grote avocado's
  • 1 ui van ongeveer 35 à 40 g
  • 30 g lente-ui
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 200 g komkommer
  • ¼ liter kokosmelk
  • 90 ml olijfolie Je kan ook de helft vervangen door MCT olie
  • 100 g feta
  • ¾ liter groentenbouillon
  • 6 schijfjes Chorizo

Instructies
 

  • Doe de avocado, komkommer, ui, look en kokosmelk in een blender en blend tot je een homogene romige massa hebt
  • Laat afkoelen in de koelkast tot moment van opdienen
  • Gril de choriso in een voorverwarmde oven of gril in een pan tot de chorizzo krokant is. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Verdeel de soep over 6 soepborden of - kommetjes
  • Bespreknkel met olijfolie ( ongeveer 15 ml per portie)
  • Bestrooi met ringetjes lente-ui en verkruimelde feta, en leg per portie 1 schijfje gebakken chorizo.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Avocado soep
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
9.1
g
36
%
% Daily Value*
Vetten
 
37.5
g
24
%
Verzadigde vetten
 
14
g
64
%
Cholesterol
 
15.5
mg
5
%
Koolhydraten
 
14.4
g
58
%
Vezels
 
5.3
g
22
%
Suikers
 
5.5
g
22
%
Netto Koolhydraten
 
9.1
g
36
%
Proteïnen
 
5.4
g
4
%
Cholesterol
 
15.5
mg
5
%
Natrium
 
714.2
mg
31
%
Kalium
 
550.1
mg
16
%
Calorieën
 
397.7
kcal
20
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!