
Avocado soep
Deze avocado soep met kokosmelk is heerlijk romig en tevens verfrissend. Prima voor een warme zomerse dag.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
Gang Soep
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 397.7 kcal
Uitrusting
- Oven
Ingrediënten
- 400 g avocados dit komt overen met 2 grote avocado's
- 1 ui van ongeveer 35 à 40 g
- 30 g lente-ui
- 2 teentjes verse knoflook
- 200 g komkommer
- ¼ liter kokosmelk
- 90 ml olijfolie Je kan ook de helft vervangen door MCT olie
- 100 g feta
- ¾ liter groentenbouillon
- 6 schijfjes Chorizo
Instructies
- Doe de avocado, komkommer, ui, look en kokosmelk in een blender en blend tot je een homogene romige massa hebt
- Laat afkoelen in de koelkast tot moment van opdienen
- Gril de choriso in een voorverwarmde oven of gril in een pan tot de chorizzo krokant is. Laat het vervolgens afkoelen.
- Verdeel de soep over 6 soepborden of - kommetjes
- Bespreknkel met olijfolie ( ongeveer 15 ml per portie)
- Bestrooi met ringetjes lente-ui en verkruimelde feta, en leg per portie 1 schijfje gebakken chorizo.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Avocado soep
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
9.1
g
36
%
% Daily Value*
Vetten
37.5
g
24
%
Verzadigde vetten
14
g
64
%
Cholesterol
15.5
mg
5
%
Koolhydraten
14.4
g
58
%
Vezels
5.3
g
22
%
Suikers
5.5
g
22
%
Netto Koolhydraten
9.1
g
36
%
Proteïnen
5.4
g
4
%
Cholesterol
15.5
mg
5
%
Natrium
714.2
mg
31
%
Kalium
550.1
mg
16
%
Calorieën
397.7
kcal
20
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!
Patrick Druyts
Patrick Druyts (1967) is de eeuwige optimist, voedingsdeskundige, keto coach, en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij is verslaafd aan koken en zijn gitaar. Je kan hem op eender welk uur van de dag of nacht wakker maken voor een stuk kwarktaart.