RECEPTEN

Avocado soep

Door

Patrick Druyts
avocado soep

Avocado soep

Deze avocado soep met kokosmelk is heerlijk romig en tevens verfrissend. Prima voor een warme zomerse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Soep
Keuken Keto
Porties 6
Calorieën 255.9 kcal

Uitrusting

Ingrediënten

  • 400 g Avocados dit komt overen met 2 grote avocado's
  • 1 ui van ongeveer 35 à 40 g
  • 30 g lente-ui
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 200 g komkommer
  • ¼ liter kokosmelk
  • 90 ml olijfolie Je kan ook de helft vervangen door MCT olie
  • 100 g feta
  • ¾ liter groenten bouillon
  • 6 schijfjes Chorizo

Instructies
 

  • Doe de avocado, komkommer, ui, look en kokosmelk in een blender en blend tot je een homogene romige massa hebt
  • Laat afkoelen in de koelkast tot moment van opdienen
  • Gril de choriso in een voorverwarmde oven of gril in een pan tot de chorizzo krokant is. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Verdeel de soep over 6 soepborden of - kommetjes
  • Bespreknkel met olijfolie ( ongeveer 15 ml per portie)
  • Bestrooi met ringetjes lente-ui en verkruimelde feta, en leg per portie 1 schijfje gebakken chorizo.

Voedingswaarde

Voedingswaarde
Avocado soep
Hoeveelheid per portie
Koolhydraten
 
12.8
g
51
%
Netto Koolhydraten
 
7.5
g
30
%
% Daily Value*
Vetten
 
22.2
g
14
%
Verzadigde vetten
 
11.3
g
51
%
Cholesterol
 
15.5
mg
5
%
Koolhydraten
 
12.8
g
51
%
Vezels
 
5.3
g
22
%
Suikers
 
3.8
g
15
%
Netto Koolhydraten
 
7.5
g
30
%
Proteïnen
 
5.4
g
4
%
Cholesterol
 
15.5
mg
5
%
Natrium
 
205.8
mg
9
%
Kalium
 
547.4
mg
16
%
Calorieën
 
255.9
kcal
13
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!