RECEPTEN

90 seconden brood

Door

Patrick Druyts
croquemonsieur2

90 seconden brood

op enkele minuten tijd brood op tafel dat helemaal keto proof is. Ideaal voor maken van een "keto croque monsieur"
4.50 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang brood
Keuken Keto
Porties 1
Calorieën 87.1 kcal

Uitrusting

  • microgolf bestendige schotel
  • microwave

Ingrediënten

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een microwave bestendige kom
  • meng alles met een vork tot een homogene massa
  • Klop de container enkele keren op tafel zodat alle luchtbelletjes kunnen ontsnappen
  • Plaats de container 90 seconden in de microwave op maximale stand ( of bak 15 minuutjes in een voorverwarmde oven)
  • Je kan je broodje toasten, of dwars doormidden snijden, kaas toevoegen en er een croque monsier van maken

Voedingswaarde

Voedingswaarde
90 seconden brood
Hoeveelheid per portie
Netto Koolhydraten
 
0.7
g
3
%
% Daily Value*
Vetten
 
6.5
g
4
%
Verzadigde vetten
 
1.6
g
7
%
Cholesterol
 
163.7
mg
55
%
Koolhydraten
 
1
g
4
%
Vezels
 
0.3
g
1
%
Suikers
 
0.3
g
1
%
Netto Koolhydraten
 
0.7
g
3
%
Proteïnen
 
6.2
g
5
%
Cholesterol
 
163.7
mg
55
%
Natrium
 
733.1
mg
32
%
Kalium
 
61.2
mg
2
%
Calorieën
 
87.1
kcal
4
%
* Percent van dagelijkse waarde zijn gebaseerd op een 2000 kcal dieet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @ketokriebels of tag #ketokriebels!

 Dit zachte en donzige koolhydraatarme Keto-brood gemaakt met amandelmeel bereid je in de magnetron  in slechts 90 seconden. Het is geweldig voor sandwiches , gegrilde kaas, boter en nog veel meer! 

Alsje een koolhydraatarm, of keto-dieet volgt, zal je direkt gewonnen zijn voor dit keto-broodrecept. Het is zo zacht, luchtig en lekker dat je moeilijk kunt geloven dat het eigenlijk keto is. Ook prima wanneer je  niet veel tijd hebt, want je maakt het in de magnetron in slechts 90 seconden!

Dit brood is perfect voor in de ochtenden wanneer je een boterham nodig hebt bij je eitje met spek, voor een ontbijt of lunch sandwich, of voor het maken van “croque monsieur”. Het brood is heerlijk zacht en houdt geweldig – lees valt niet uiteen – vooral als het geroosterd is.

Als recipiënt gebruik ik graag een een kleine magnetronbestendige kom. Indien je er een “croque” van wil maken, gebruik dan een kleine vierkante container met een sandwichformaat prima.