Heb je je ooit afgevraagd wat de voordelen van tijm zijn?

Het eerste dat je moet weten, is dat het een aromatisch kruid is. Dit wordt veel gebruikt bij het koken en in parfums en het kan ook worden gedronken in de vorm van hete thee of infusie.

Dit zokn onder andere enkele voordelen van tijm: 

1. Desinfectiemiddel

Als je aften of zweren in de mond hebt, kun je warme of koude tijminfusie drinken om de ontstekingen te verminderen en het gebied te desinfecteren.

2. Verlichten van ademhalingsproblemen

Wanneer je verkouden bent met hoesten of een andere ziekte van het ademhalingssysteem (vooral de typische winterziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen), kunt je vertrouwen op de kracht van tijm

3. Voorkom voortijdige veroudering

Dankzij de hoeveelheid antioxidanten die tijmthee bevat en de grote bijdrage van flavonoïden, kun je een gezonde celfunctie handhaven. Daarnaast kan je vroegtijdige veroudering in de cellen en de organen voorkomen.

Na een grote, vullende maaltijd, een feestje of een andere gebeurtenis waarbij we te veel eten, kun je een gevoel van zwaarte en slaperigheid veel beter voorkomen dankzij tijm.

5. Vermindert PMS-symptomen

Door eenmaal per dag tijmthee te drinken, kan de bloeddruk worden gereguleerd en de gezondheid van je slagaders en aders worden verbetert. Het kan ook een uitstekende vervanging zijn voor zout in je voedsel. Dat is zeer gunstig als je problemen hebt met je bloeddruk of het vasthouden van vocht.

7. Versterkt je immuunsysteem

Als je vaak en gemakkelijk ziek wordt, komt dat misschien omdat je immuunsysteem niet gezond is. Tijm zit boordevol vitamine A en C. Deze vitamines werken als een onderdeel van je immuunrespons.